Carless Racing Fuels.   

   
Trendab AB   

   
SA Tech AB   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Mastertrailer.   

   
MaxSport   

   
Mats Bilar   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Sekundfight i Skilling 500 för Jansons Rallyteam.
PRESSRELEASE

Att rallysporten numera allt som oftast handlar om en fight om sekunder är ett vedertaget faktum bland de tävlande. Den gångna helgens tävling i de småländska skogarna kring Klevshult för Jansons rallyteam var inget undantag. När de fem specialsträckorna på dryga 50km var avverkade, kunde teamet inkassera säsongens första seger med en segermarginal på 1,1 sekunder. Men låt oss rekapitulera och beskriva tävlingen utifrån vårt perspektiv.

Till vår stora glädje fick vi denna tävling starta tillsammans med våra konkurrenter, detta eftersom denna tävling inte var en del av SverigeSerien i VOC. Det medförde att vi gick ut som andra bil i A- VOC/Grupp-f, vilket givetvis är en fördel rent sportsligt men också en stämningshöjare ur ett socialt perspektiv.
Nu över till själva tävlingen och SS1. Denna sträcka var en snabb, till mycket snabb, byväg där det till stora delar handlade om att hitta den berömda rytmen och linjerna i körningen. För vår del fick vi dessa komponenter att fungera och både körning och notläsning fortlöpte utan några incidenter. Väl i sträckmålet visade sig tiden räcka hela vägen och vi tog en sträckseger med cirka 1 sekund.

SS2, som vi åkte en del av förra året visste vi skulle bli svår för oss, då den har en karaktär som inte fullt ut passar oss. Men vi gjorde vårt yttersta vilket räckte till en andra plats i klassen. Vi blev slagna med cirka 4 sekunder av den ”flygande skåningen” , Tom Kristensson.

SS3, blev dagens ”mellansträcka” för oss, då den varken var bra eller dålig. Vi båda sa till varandra direkt efter målskyltarna, ”vi kommer att bli slagna på denna sträcka”. Det var dock inte bara vi som fann denna sträcka svår och orytmisk den här dagen utan även våra konkurrenter och som en följd av detta räckte vår tid till en andra plats på sträckan, slagna av Kim Nilsson med 1 tiondel.

SS4, första sträckan efter lunchuppehållet, tillika dagens längsta sträcka med sina dryga 14 km. Nu gällde det, ”man eller mus”, ”nu eller aldrig”, ja listan kan göras lång av vårt pepp-talk där vi satt innan TK:n och laddade. Den här sträckan hade verkligen allt, extremt snabba partier där vi var tämligen övertygade om att ljudvallen var nära att sprängas, blandat med kurviga partier där vi var minst lika övertygade om att vi skulle möta oss själva. Med en härlig känsla i bilen genom hela sträckan och utan några som helst problem slog vi till med sträckseger med dryga 3 sekunder. Beskedet att vi vann sträckan och nu gick upp i ledning med 3 tiondelar utlöste ett mindre ”segervrål”. Men nu gällde det att inte ta ut något i förskott, vi hade trots allt en sträcka kvar!

Närmare bestämt SS5 som var dagens kortaste med cirka 5 km. Här inne skulle allt avgöras och med en ledning på ynka 3 tiondelar till Tom går man inte säkert ska rallygudarna veta. Vi visste att det inte går att ”safe-köra” utan att vi måste attackera fullt ut och på sina ställen lite därtill. Planen realiserades och vi gjorde vårt yttersta under sträckan, och beskedet vid målbilen när vi fick reda på att vi var 7 tiondelar snabbare än Tom, var ett underbart besked! Således vinner vi Skilling 500 med 1,1 sekunder!

Äntligen hade vi marginalerna på vår sida! Att vinna A-VOC/Grupp-f är minsann ingen lätt uppgift och det är så mycket som måste fungera, vilket medför att det blir extra underbart när man väl lyckas!

Nu till det absolut viktigaste, nämligen att rikta ett stort tack till våra sponsorer och till vår trogna servicepersonal. Ni vet det redan, men det tål att upprepas, utan er hade inget av detta varit möjligt. Tack!

Med vänlig hälsning, Anton Janson & John Hedlund


» Pressrelease från Anton Janson & John Hedlund.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease


Publicerad: 2015-06-28 20:27






Två Svenska klassvinnare i Yokohama Mästerskapet Öst.
© emotorsport.seTätt värre i absoluta toppen av Yokohama Mästerskapets, Öst´s första deltävling i Danmark, en sträcka på asfalt och betong gick två gånger i varje riktning. 27:44,5 minuter krävdes för att ta tävlingen till mål för snabbaste bil, det Anders Lysen i en klart vässad Suzuki Swift R+ EVO. Närmast bakom,...

Publicerad: 2024-03-28 18:31


Neuville före Tänak - Andersson före Solberg i WRC2 i Safari Rally Kenya.
© Hyundai Motorsport.Dubbelt Hyundai i toppen av Safari Rally Kenya efter första sträckan, 4,8km Super Special Kasarani. Snabbast genom sträckan Thierry Neuville med 0,1 sekund till Ott Tänak. In som trea Kalle Rovanperä med 0,7 sekund framåt, samtidigt Takamoto Katsuta jagandes tiondelen bakom.

Esapekka Lappi, Elfyn...

Publicerad: 2024-03-28 14:33


Information om Rally Anderslöv, stort intresse för gruspremiären.
© emotorsport.seIntresset för Rally Anderslöv har i år varit mycket stor, men tyvärr kan inte Trelleborgs MK hantera mer än cirka 120 startande i årets upplaga av Rally Anderslöv.

Efter att anmälan stängs 26/3 klockan 18.00 beslöt tävlingsledningen att Klass 1 A – B förare i Grupp E kommer inte att få starta i R...

Publicerad: 2024-03-28 05:31


McRae teamkamrat med Östberg i ERC serien 2024.
© emotorsport.seAlister McRaes son Max McRae inledde rallytävlandet på allvar förra året, satsade då på Junior EM serien där han körde fort men hade både tekniska problem och egna misstag som stoppade honom från framskjutna placeringar. I Lettlandslutade han t.ex. femma i klassen, en minuts prickar för felaktig ink...

Publicerad: 2024-03-28 05:17


Uppladdning inför långfredagens Konst & Rally i Örebro.
© Nils-Brage Pettersson.Förberedelserna i Örebro pågår för fullt inför påskhelgen, där är det dags för påskutställning med både rallybilar och konst hos Karin och Nils-Brage Pettersson.
Vi får se hur vädret kommer att bli, men jag är härdad. På ”Konst & Rally” vare sig det är under konstrundan Ljusstråk i Bergslagen, elle...

Publicerad: 2024-03-27 22:05


SS1 i Safari Rally idag på förmiddagen.
© Oliver Solberg Rally.Efter onsdagens shakedown väntar en lugn rallystart i Safari Rally Kenya, klockan 10:26 Svensk tid körs den 4,84km långa Super Special Kasarani som inleder rallyt.

En mjukstart mot vad som väntar i helgen med 36 mil på riktigt besvärliga vägar, vi kan dock väntas se sträckor som stryks, både unde...

Publicerad: 2024-03-27 21:54


Gallring till Rally Anderslöv, en klass har plockats bort.
© emotorsport.seDet slutade på 140 ekipage till Rally Anderslöv, anmälan stängde under tisdagens kväll till Bilsport Rally Cups premiär 2024.

Redan tidigare stod det klart att en eventuell gallring skulle ske genom att en eller två klasser, beroende på storlek skulle helt lyftas bort från tävlingen, d.v.s. en el...

Publicerad: 2024-03-27 21:27


M-Sport satsar på ERC - full säsong med Jon Armstrong.
© emotorsport.se Irländaren Jon Armstrong är hårt knuten mot M-Sport genom karriären, nu tas nästa steg när de tillsammans gör en satsning på FIA ERC, EM serien.

Jon och M-Sport gör en gemensam satsning på en full EM säsong 2024, det innebär att de båda parterna i juni kommer till Sverige för Bauhaus Royal Rally...

Publicerad: 2024-03-27 14:04


Östberg och Barth i full ERC satsning med Citroen C3 Rally2.
© emotorsport.seIgår presenterade Hayden Paddon att han ska försvara sitt EM guld från 2023, idag presenterar Mads Östberg att han ihop med Patrik Barth gör en ny satsning och blir en stor konkurrent mot Hayden.

Det Norsk/Svenska ekipaget kommer köra full säsong med Citroen C3 Rally2 ihop med Tagai Racing Techno...

Publicerad: 2024-03-26 20:01


Rovanperä och Neuville delade tid på shakedown, dubbelt Svenskt i WRC2 toppen.
© Oliver Solberg Rally.Shakedown avverkad inför Safari Rally Kenya, tre åk, minst, för Rally1 ekipagen där Kalle Rovanperä och Thierry Neuville delade snabbaste tid över 5,4km långa Loldia sträckan.

Tre tiondelar efter var Esapekka Lappi medans Elfyn Evans som fyra var sekunden från dem snabbaste. Ott Tänak, Adrien Fou...

Publicerad: 2024-03-26 19:58


Tidigare nyheter:
Östberg och Barth i full ERC satsning med Citroen C3 Rally2.
Rovanperä och Neuville delade tid på shakedown, dubbelt Svenskt i WRC2 toppen.
Svenskt till tjeckiska Historic Vltava Rallye i april.
Torsdagsrally i Danmark - flera Svenska ekipage med och krigar.
WebTV och Resultat direkt från shakedown Safari Rally Kenya, start 8:00.
Imorgon klockan 8:00, TV och Resultat direkt från shakedown Safari Rally Kenya.
Andervang och Felke om helgens seger i Tyskland.
Paddon ska försvara EM guldet, återvänder till Sverige.
Dags för Safarirallyt, se Shakedown, Startfält, Tidsplan, TV-tider m.m.
Högt tryck på Rally Anderslöv, så går en eventuell gallring till.
Startlistan för WRC Croatia Rally, 68 tävlande - Andersson ende Svensk.
Sex WRC arrangörer klara för 2025, 15 länder jagar de 7-8 sista platserna.
Rally-TV i påsk, så sänds WRC Safari Rally Kenya.
Hansen klasstvåa i Holländska Zuiderzee Rally.
Storseger för Andervang i Tyska ADMV Rallye Lutherstadt Wittenberg.
Ingram vann brittiska rallypremiären.
Frank Tore Larsen söker revansch i Bauhaus Royal Rally of Scandinavia.
Oliver Solberg vill nå toppen, jagar poäng i veckans Safari Rally Kenya.
Rally SM i Tierp, Rally Uppland bjuder in Appendix K.
Fagersta MK laddar för Nattkröken - Historiska, DM och 7-klubbars, 5,5 mil fantastiska rallyvägar väntar.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 04/05


Rally SM:
Rally Nyköping 10-11/05


Rally VM:
Safari Rally Kenya 27-31/03


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05




Foto:
MotorsportSalongen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.