SA Tech AB   

   
Trendab AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   
MaxSport   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Sjölander; Upp som en sol.......
PRESSRELEASE

Då var första deltävlingen i BRC, The Bulldog Rally avklarad. Det var en tävling som bjöd på både tummen upp och tummen ner.

Efter att förberett oss i flera veckor hemma rullade servicebil och rallybil iväg och vi flög efter några dagar senare. Väl på plats så gjordes några små jobb på bilen hos våra kollegor Speedline UK. Bl.a så böt vi hasplåt till en mycket kraftigare modell för att klara av de dåliga vägarna i England.

Vi fick även mappa om bilen för att passa det bränsle som man använder som enhetsbränsle i BRC. Tokig regel som straffar sig för alla som normalt åker på annat bränsle, inte minst vi som kommer från andra länder. I vårt fall fick vi flyga in vår motoringenjör Klaus från Tyskland för att göra det jobbet. Bara detta kostade som en normal SM tävling, men nu kan vi åka BRC vidare. Om inte detta gjorts hade motorn säckat ihop på en gång.

Efter en träning som gick jättebra, på vägar som vi trivdes på, såg vi fram mot att starta tävlingen. Vårt mål var att komma runt och skaffa oss mera erfarenhet av den nya bilen på grus, och skaffa oss ett bra läge att gå vidare i BRC på.

I lördags morse startade vi på de regniga och hala vägarna, bra tycker vi, även om vi halkade lite snett på ss1 och fick börja om efter en liten miss som inte kostade oss mer än 10 sek. På ss2 stämde allt riktigt bra och väl i mål fick vi en kanon tid. När vi rullade in till service efter 2 sträckor låg vi på en total 3:e plats. Riktigt bra, och vi var mer än nöjda 18 sec efter Mark Higgins.

Ut på ss3 började allt bra men efter halva sträckan så försvann bromsarna helt. Väl i mål kunde vi konstatera att beläggen var helt slut. Konstigt tyckte vi som hade satt dit nya innan start, helt slut på max 5 mil. Ss4 fick vi köra lite safe då vi bara hade motorbroms och handbroms men vi överlevde den lång sträckan på 27 km.

In till service kom vi på en total 5:e plats, 10 sek upp till 4:e och 12 sek upp till 3:e plats. Väl inne på servicen böt vi belägg och skivor plus att vi luftade bromsarna ordentligt. En annan sak som skulle visa sig vara en katastrof var att på sträckan innan hade vi räknat med att göra av med strax över 50 liter och tanken rymmer 55 liter. När vi tankade efter service gick det i 52 liter, alltså nästan tomt. När vi sen skulle åka ut på transporten så började bilen missa och orkade inte gå. Efter att fått hjälp av alla experter på serviceplatsen kunde vi konstatera att soppapumpen packat ihop. Detta kan tydligen hända när man kör med lite bensin även om det inte tar slut. Det var bara att bryta på plats och ställe.

Riktigt ledsna och deppiga knallade vi tillbaka till service och bröt ihop. Efter en sådan fin öppning och en topplacering inom räckhåll så var det inte kul att sitta och se hur tävlingen fortsatte. Från att ena sekunden prata i engelsk tv efter ss2 och ss4 och sedan få lasta bilen på trailern och åka hem är inte kul.

Det vi gjorde var att byta soppa pump mot en ny och lite bättre och sen var det bara att vrida på nyckeln och köra upp på trailern.

Vi har nu lämnat bilen i England hos Speedline och tänker åka dit veckan innan Pirelli rallyt och gå igenom bilen för nästa tävling. Förutom dessa små saker så hände inget så vi är nästan klara för nästa race. En sak som vi nu hört att är att man i BRC kommer att lägga in extra tankställen efter banan då detta är ett problem som man haft förr i England, varför gjorde man inte det innan förra tävlingen.

Vi vill passa på och tacka våra kompisar på Speedline i England för all hjälp och allt stöd, även om dom inte kan svenska samt våra servicekillar Peter och Lars-Erik som skruvad så bra med våra bromsar i regnet och alla er sponsorer och vänner som trots allt tror på oss ;-)

Hur som helst så fick vi mersmak på BRC efter att legat 3:a efter 2 ss och bryta som 5:a efter 4ss. Vad vi också sett är att vi än en gång fått mycket uppmärksamhet för våra körningar. Hoppas vi kan leverera ett bättre resultat om en månad i Carlisle. Härom kvällen gick tävlingen på Sky Sport 3 inför en hel massa miljoner människor över hela världen.

Hoppas få återkomma med lite mer positiva resultat nästa tävling. På fotbolls språk tror jag man säger stolpe ut.


» Pressrelease från Team Sjölander Motorsport.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2009-04-02 17:28


12:e rallyt i år för Andervang, kör helgens ELE Rally.
© Cornell Hache.Veckan har knappt börjar, men redan ser vi fram emot kommande helg. Till helgen kör Stig Andervang redan årets 12:e tävling, då åter i Holland med ELE Rally. Denna gång ihop med Holländaren Johan Findhammer med ett långt CV som co-driver, de senaste åren är det flitigt tävlande i Rally2 klassen som ...

Publicerad: 2024-05-20 22:37


Far och son Kristoffersson fyller på till Rally Magic.
© emotorsport.seNamnen för Rally Magic i samband med den Svenska Rallycross VM helgen i Höljes fortsätter att trilla in, under måndagen kom Johan Kristoffersson med VW Polo GTI R5 in i listan som ska köra den 5:e juli.

Sedan tidigare sågs han pappa Tommy med en Volvo 140 för Historic, i samma klass kommer också ...

Publicerad: 2024-05-20 22:36


Calle Carlberg tillbaka i Rally-SM!
© FIA ERC.Calle Carlberg tillsammans med Norske co-drivern Jørgen Eriksen kommer till start i Rally Uppland med fabriksteamets Opel Corsa Rally 4.
Detta gör man som uppladdning inför ERC-deltävlingen Royal Rally som går på hemmaplan två veckor senare.

"Det ska bli jättekul att köra i Sverige igen. Jag ...

Publicerad: 2024-05-19 21:49


Hägg och Grahn, båda på pallen i danska Yokohama mästerskapets andra deltävling.
© emotorsport.seYokohama Mesterskabet Øst körde andra deltävlingen för säsongen, nu från Nakskov och även denna gång med Svenskt i startledet. I topp totalt var det Danskt med Kenneth Madsen i Citroen C3 Rally2 som vinnare efter 21 minuters körning där fyra vändor kördes på en asfaltsträcka. Segermarginalen 52 seku...

Publicerad: 2024-05-19 21:45


Foto från Violenrallyt.
© emotorsport.seFlens MS med Violenrallyt öppnade Svenska RallyCupen 2024, från Malmköping utgick rallyt med sex sträckor runt orten. På plats fanns också tävlande för DM serier i Östergötlands, Stockholms och Södermanland / Västmanlands distrikt. Snabbast för tävlingen var Kalle Gustafsson som toppade totalt, trea...

Publicerad: 2024-05-19 20:55


Internationellt meriterat startfält när Rally-SM kommer till Uppland.
© emotorsport.seDen 31 maj till 1 juni körs den fjärde deltävlingen i årets Rally-SM, när mästerskapet för första gången kommer till Tierp genom Rally Uppland. Närmare 80 bilar kommer till start i SM-klasserna, med stora internationella meriter.

Klassen Internationella 4WD leds av Hudiksvallsföraren Patrik Flodi...

Publicerad: 2024-05-19 19:59


Så gick det i Hällefors MK´s Vårsprint.
Hällefors MK körde tredje deltävlingen i egna HMK´s Sprintserie under söndagen, Vårsprinten var rallyt. Snabbast runt banan, en sträcka tre gånger var Mikael Ljungström som med tiden 3:57,8 sekunder vann B-förare 4wd före Sören Svensson. För A-förarna vann Daniel Hultberg före Robert Persson med Åke...

Publicerad: 2024-05-19 19:37


Kroatisk EM åkare och Junior EM ledande Mille kör Rally Uppland.
© emotorsport.seIkväll stänger anmälan till Rally Uppland, just nu ett 90-tal ekipage i listan som väntas slå en bit över 100 innan anmälan stänger hos MK Tierp - rallyt med start och mål på Tierp Arena.

65 av ekipagen går i de fyra Rally SM klasserna, bland dem ses tre internationella ekipage i Nationella 4wd. ...

Publicerad: 2024-05-19 14:32


Fyra svenska vinnare när Volvo Euro Cup körde Finska Ikaalinen Spa Ralli.
© emotorsport.seStort svensk deltagande i helgens Ikaalinen Spa Ralli, på plats fanns 40 ekipage tävlande i Volvo Euro Cup. I år körs cupen med fyra klasser, två för Standard Volvobilar med A/B-förare respektive C-förare. Två klasser Appendix K där "gamla" och "nyare" bilar tävlar - i den nyare är det Volvo 240 som...

Publicerad: 2024-05-19 12:02


Kalle körde hem premiären av Svenska RallyCupen, Violenrallyt.
© emotorsport.seSex utmanande sträckor hos arrangerande Flens MS inledde Svenska RallyCupen 2024 under lördagen, 130-talet ekipage kom till starten av Violenrallyt med start, mål och service mitt i Malmköping.

Kalle Gustafsson, för helgen med John Stigh i högerstolen öppnade bäst, sex sekunder före Kenny Stavbom...

Publicerad: 2024-05-19 10:16


Tidigare nyheter:
Holmgren snabbast totalt i Engh Mek-rallyt.
Violenrallyt bjöd på högt tempo i sommarsol, Kalle snabbast totalt.
Tre söndagsrallyn med Svenskt intresse.
'Fluppe' snabbast totalt i Zabra Rallyt, Eriksson bäst av Appendix K.
Närmare 30 åkare i söndagens Svedala Runt.
Följ lördagens rally, Violenrallyt, Zabra Rallyt, Engh Mek Rallyt, Tractice Racet & Ikaalinen Spa Ralli.
Söndagsrally, Vårsprinten tar vid i HMK Sprintserie.
Klart med tre nya år för Rally Sweden i Umeå.
Zabra-Rallyt störst i helgen, fyra sträckor väntar för BRC, Klassiker & 1300-gänget.
140-talet åkare för lördagens Violenrally.
Stort svensk intresse i helgens finska Ikaalinen Spa Ralli, Volvo Euro Cup på plats.
Zabra Rallyt på lördag, klubben beskriver sträckorna.
60-talet åkare kör lördagens Engh Mek-rallyt.
Dubbelhelg med Tractive Race i Borlänge.
Här säljs Karta & Program till Violenrallyt!
Tufft och händelserikt South Swedish Rally för VOC’s SverigeSerie.

Rally Uppland närmar sig, MK Tierp ser fram emot starten.
Årspremiär för Svenska RallyCupen på lördag, Violenrallyt i Malmköping.
Stor rallyhelg väntar, 566 svenska rallyekipage ute och tävlar.Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Nästa deltävling:
E-cupen:
Skogsåket 25/05


Rally SM:
Rally Uppland 31-01/06


Rally VM:
Rally Italia Sardegna 30-02/06


Svenska RallyCupen:
Kolsvarundan 08/06
Foto:
Violen Rallyt.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rally Nyköping.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rally Nyköping.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rally Nyköping.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.