SA Tech AB   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Trendab AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   
Mats Bilar   

   
MaxSport   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Över tvåhundra anmälda till den 45:e TV-Svängen.
PRESSRELEASE

När SMK Hörbys klassiska rallytävling TV-Svängen körs för 45:e gången i följd, blir det med rekorddeltagande. När anmälningstiden gick ut var 211 ekipage anmälda, vilket ska jämföras med fjolårets siffra nittiosex och ”normal” deltagandet, 110-120 bilar. Antalet anmälda innebär ”all time high”, vilket gläder tävlingsledaren Patrik Persson.
- Jättekul att så många vill åka, men det ställer också större krav på oss som arrangörer, men det fixar vi.

Någon direkt förklaring till det enorma intresset har inte Patrik och antalet anmälda var inget som han eller tävlingsledningen hade förväntat sig. Tvärtom trodde man att årets upplaga skulle bli lite av ett mellanår, bland annat med tanke på lågkonjunkturen. Men detta kom på skam och istället blev det rekord. Från början var tävlingen begränsad till 130 startande, men det förstod man snabbt att det aldrig skulle räcka. Men hur skulle man gallra i anmälningslistan, det var frågan?
- Vi valde istället att inte gallra alls, utan låter alla köra vilket jag tycker är rättvisst och nu är det bara att hålla tummarna att det blir fint väder och inget regn, konstaterar Patrik.

Med så här många deltagare blir TV-Svängen en av landets absolut största tävlingar under året. Dessutom med extra hög status då tävlingen utgör näst sista deltävlingen i Riksmästerskapet för Klassiska och Historiska Rallybilar och Tjej-RM. Totalt sjuttio ”klassiker” kommer att finnas på plats i Hörby den 12 september, alltså en tredjedel av startfältet.
- Intresset för de här bilarna har mer eller mindre exploderat efter Midnattsolsrallyts comeback och här har publiken en chans att se många av dem som deltog där i somras, berättar Patrik.

Förutom Riksmästerskapet ingår TV-Svängen även i Klassiska och Historiska Rallycupen, samt de två sydsvenska klassikercuperna, PR Tryck Classic Rally Cup och Sydsvenska Klassiskacupen.

Men det finns också modernare rallybilar i TV-Svängen då tävlingen också ingår i nyuppväckta Sydsvenska Rallycupen och DM för Södra och Småland. Allt detta är naturligtvis en del av anledningarna till det stora antalet anmälda.
I förhandssnacket om totalsegern är det främst fyra namn det handlar om. Fjolårssegraren, SMK Hörbys egen Joachim Grahn, Hässleholmaren Stoffe Nilsson och så de två smålänningarna Åke Jacobsson och Anders Jonasson, alla i vassa fyrhjulsdrivna bilar. Vem vinner då?
- Grahn kommer till start med ny motor i Mitsubishin och blir en tuff nöt att knäcka och den som bäst kan knäcka den nöten är nog Stoffe Nilsson som vann för två år sedan, menar Patrik.

I Sydsvenska Mästerskapet har SMK Hörby flera förare som är med i toppstriden i de olika klasserna. Allra bäst är Thord Johansson som leder Klass 3 och ligger på andra plats i totaltabellen, bara åtta poäng bak ledaren Magnus Johansson från Älmhult. Andra hörbyförare som ligger bra till är Fredrik Nilsson, tvåa och Martin Nilsson trea i Klass 4, samt Martin Larsson, tvåa i Klass 5.
Hemmaklubben är också till antalet deltagare totalt dominerande i TV-Svängen, precis som man brukar vara i de sydsvenska rallytävlingarna. Från SMK Hörby kommer cirka fyrtioekipage, inklusive två förbilar vilket är imponerande menar Patrik.
- Samtidigt ställer det till problem på funktionärssidan, när så många av klubbens medlemmar är aktiva och tävlar.
- Totalt är vi runt trehundra funktionärer igång tävlingsdagen och nu får vi låna in folk från grannklubbar för att få ihop det hela.

Årets tävling består av åtta specialsträckor, de flesta norr och nordost om Hörby mot Kristianstad och Hässleholm. Nytt för året är att den centrala serviceplatsen flyttats från Parktorget i Hörby till Linderöds Idrottsplats. Ett beslut som bland annat grundas på miljöskäl då TV-Svängen är miljöcertifierat av Riksidrottsförbundet inom Grön Idrott och med detta följer en hel del miljökrav. Ett sådant krav är att transportsträckorna ska minimeras för servicebilarna.
- Med serviceplatsen i Linderöd mitt i tävlingsområdet, blir det mindre utsläpp och miljöpåverkan minimeras, berättar tävlingens miljöansvarige Kurt Andersson.
Nytt för året är att starten sker på nya fräscha Råbygatan mitt i centrala Hörby där det även är Bo-dagar och Viktoriamarknad.
- Med så här mycket arrangemang samtidigt lär det bli knökfullt i Hörby, men det är bara kul att kunna visa upp oss inför mycket publik, menar Patrik.
Tävlingscentrat finns dock fortfarande på Parktorget och Folkets Hus där målgången sker strax för klockan 16 på lördagseftermiddagen.


» Pressrelease från SMK Hörby.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease


Publicerad: 2009-09-07 17:18


'Fluppe' snabbast totalt i Zabra Rallyt, Eriksson bäst av Appendix K.
© emotorsport.seNybro AC med Zabra-Rallyt, fyra olika sträckor på programmet där Patrik "Fluppe" Karlsson och Amanda Linnemo tog full pott, vann samtliga sträckor och tog totalsegern 15,1 sekunder före Christian Classon som toppade B-klassen.

Rallyt ingick i Bilsport RallyCup, 1300 Rally Cup, Rallyklassikernas ...

Publicerad: 2024-05-18 22:23


Närmare 30 åkare i söndagens Svedala Runt.
Svedala Runt med Svedala MK som arrangör gäller när Södras RS-DM kör vidare, 12,4km special med 4 SP som körs dubbelt.

Ynka 29 ekipage ger sig i kast med Svedala Runt hos Svedala MK under söndagen, de är fördelade i sju av de 12 inbjudna klasserna.

Tio ekipage genom Trimmat 2wd klasserna med J...

Publicerad: 2024-05-17 19:59


Följ lördagens rally, Violenrallyt, Zabra Rallyt, Engh Mek Rallyt, Tractice Racet & Ikaalinen Spa Ralli.
© emotorsport.se Violen Rallyt hos Flens MS, med start på Heden i Malmköping bjuder på tävlande för Svenska RallyCupen, Östergötlands DM, Stockholms DM, Södermanland / Västmanlands DM där fyra mil special på sex sträckor ska avverkas. Resultaten går live och troligen kan även de tävlandes följas via GPS trac...

Publicerad: 2024-05-17 19:56


Söndagsrally, Vårsprinten tar vid i HMK Sprintserie.
© emotorsport.seVårsprinten körs under söndagen hos Hällefors MK när HMK Sprintserie rullar vidare efter de två vinterrallyna. Nu är det mer grepp under hjulen som väntar på klubbens motorområde när drygt 7km special, en sträcka tre gånger ska köras.

65 deltagare för söndagens sprint, de tre första klasserna i a...

Publicerad: 2024-05-17 19:02


Klart med tre nya år för Rally Sweden i Umeå.
© Svensk BilsportI dagarna tecknades avtalet mellan Rally Sweden och Umeå Kommun som gör klart att den svenska VM-deltävlingen i Rally kommer genomföras med Umeå som centralort även åren 2025, 2026 och 2027.
– För oss är det en trygghet att ha Umeå och dess region med oss på den här utvecklingsresan som Rally Swe...

Publicerad: 2024-05-16 22:15


Zabra-Rallyt störst i helgen, fyra sträckor väntar för BRC, Klassiker & 1300-gänget.
© emotorsport.se Zabra-Rallyt med Nybro AC är tredje deltävling för Bilsport RallyCup som nu agerar slutet på första halvan av säsongen innan man tar semester till slutet av augusti. På plats i helgen är också 1300 Rallycup, Klassiska RallyCupen, Historiska Rallycupen och RM för Historiska Rallybilar vilket gett et...

Publicerad: 2024-05-16 20:29


140-talet åkare för lördagens Violenrally.
© emotorsport.seFlens MS med Violen Rallyt som ingår i Svenska RallyCupen, Östergötlands DM, Stockholms DM samt lokala Södermanland / Västmanlands DM under lördagen. Det är fyra mil special fördelat på sex sträckor som gäller.

140-talet bilar väntar på start under lördagens förmiddag, lägg där till fem föråkare ...

Publicerad: 2024-05-16 20:16


Stort svensk intresse i helgens finska Ikaalinen Spa Ralli, Volvo Euro Cup på plats.
© emotorsport.seUnder lördagens körs finska Ikaalinen Spa Ralli, en tävling som ingår i Volvo Euro Cup - något som lockat 40-talet startande för cupen, totalt i rallyt väntas runt 230 bilar till startlinjen. Rallyt bjuder sju sträckor på 87km för cupens deltagare, i övrigt ingår rallyt i flera serier och cuper, vis...

Publicerad: 2024-05-16 20:13


Zabra Rallyt på lördag, klubben beskriver sträckorna.
© emotorsport.seHos Nybro AC är det Zabra Rallyt under lördagen, fyra sträckor på 29km väntar de närmare 150 tävlande. Till start finns tävlande för Bilsport RallyCup, 1300 Rallycup, Klassiska & Historiska Rallycuperna och RM för Historiska Rallybilar.

Arrangören ger en hint om vad som väntar, både för tävlande ...

Publicerad: 2024-05-16 18:04


60-talet åkare kör lördagens Engh Mek-rallyt.
© emotorsport.seBärke MK laddar på med Engh Mek-rallyt under lördagen, två grussträckor körs två gånger vilket ger 45km special. På plats är tävlande för Nedre Norras FM, 7-klubbars och Finess Onotade Rallyserie.

63 deltagare där åtta går i 4wd, Ludvikas Tobias Johansson i Audi Quattro möter ett gäng Mitsubishi ...

Publicerad: 2024-05-15 21:58


Tidigare nyheter:
60-talet åkare kör lördagens Engh Mek-rallyt.
Dubbelhelg med Tractive Race i Borlänge.
Här säljs Karta & Program till Violenrallyt!
Tufft och händelserikt South Swedish Rally för VOC’s SverigeSerie.

Rally Uppland närmar sig, MK Tierp ser fram emot starten.
Årspremiär för Svenska RallyCupen på lördag, Violenrallyt i Malmköping.
Stor rallyhelg väntar, 566 svenska rallyekipage ute och tävlar.
Eklund, Blomqvist och Hallberg bland senaste namnen till Rally Magic i Höljes.
Plats för fler till Skogsåket, anmälan förlängd.
Quandt och Seel klassfyra i Rally Tabuk.
Foto från Rally Nyköping, sex specialsträckor och service.
Volvo Euro Cup slår nytt rekord med 40 bilar till Finland.
Häng med på Vara MK´s 100-årsfinal, anmälan till Varvloppet stänger ikväll.
Rally SM tabeller efter Rally Nyköping, halvtid i SM serien.
Foto från Rally Nyköping, lördag förmiddag.
WRC tabeller efter Rallye de Portugal.
Tom och Andreas tvåa i Rally Nyköping efter en stark insats.
Ogier tar hem Rally de Portugal.
Foto från Rally Nyköping, fredag.Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Nästa deltävling:
E-cupen:
Skogsåket 25/05


Rally SM:
Rally Uppland 31-01/06


Rally VM:
Rally Italia Sardegna 30-02/06


Svenska RallyCupen:
Kolsvarundan 08/06
Foto:
Rally Nyköping.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rally Nyköping.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rally Nyköping.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Götenerundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.