Mastertrailer.   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
MaxSport   

   
Carless Racing Fuels.   

   
SA Tech AB   

   
Mats Bilar   

   
Trendab AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© East African Safari Classic.
© East African Safari Classic.
Björn Waldegård åker fort. Ligger fortsatt tvåa i Safari Rallyt 2009.
Waldegård fortsatt tvåa, tappade sex minuter idag.

En ny dag av East African Safari Classic Rally är till ända. Tre olika sträcksegrare genom dagen där Ian Duncan körde rejält snabbt på inledande 12 mil långa sträckan. 1 timma, 15 minuter och 16 sekunder krävdes för Ian och hans Mustang genom morgonsträckan. 3,5 minut skiljde till Gerard Marcy som var tvåa på sträckan följd av Geoff Bell och Björn Waldegård, drygt sex minuter tappade Björn och Iqbal på sträckan. Mittensträckan var mer beskedlig, bara fem mil och Gerard Marcy som snabbast. Duncan, Steve Perez och Björn följde på sträckan. Åtta mil på avslutningen där nu Björn fick till bättre tid, snabbast men bara fem sekunder före Ian på den 50 minuter långa körningen. När dagens summeras har Ian Duncan drygat ut sin ledning, fördubblat den till 11 minuter och 52 sekunder. Steve Perez är fortsatt trea precis som stora delar av tävlingen, nu drygt 42 minuter bakom Björn. Geoff Bell fyra, bara fem minuter bakom Perez. Jagar gör Gerard Marcy som klättrar fort, är nu femma totalt, om än 1 timmar och 20 minuter bakom Björn.

Dagens resa till Sopa Lodge, Naivasha där nattvila sker har fått sig lite regn under dagen. Med ny startmotor som dock redan får stryk av smuts och damm hos Ian´s Mustang. Det blev också en ny koppling igår. Det kan bli så att vi måste göra något åt grenröret som ger ett ljud ifrån sig och värmen från det kanske också påverkar startmotorn säger Ian.
- Idag har varit en hård dag. Jag trodde att Björn skulle vara snabb i morse så vi försökte satsa lite hårdare på det första men jag blev förvånad av vår tid, att den var så bra, säger Ian efter dagen.
Hur gick dagen för Björn Waldegård och Iqbal Sagoo och deras Porsche 911 som tappade tid på inledningen?
- Allt är bra. Ingen punktering men vi navigerade bort oss lite, fick fel riktning och det kostade oss ett par minuter, säkert inte mer. Men på sträckan fördubblades avståndet till Ian i tid. Han var mycket snabb och det under förhållanden som var lite knepiga.
Ett litet problem i dag var att vi monterade nya stötdämpare i går och jag ställde in dem efter den ursprungliga Prodrive inställningen som vi började resan med. Under de första dagarna har vi sedan "klickat" upp dem och jag tänkte att med nya kunde vi gå tillbaka där vi började. Det var tyvärr inte så, och bilen var lite för mjuk i det första skedet så det hjälpte ju inte.

Svenskt även på tredje plats.
Andre bil i tävlingen med delvis svensk besättning är föraren Steve Perez med Staffan Parmander i högerstolen. Dagen började dåligt, deras Datsun 260Z vägrade att starta i parc fermé. Batteriet var tomt av någon anledning. Man fick skjuta igång bilen som startade. Man upptäckte snart att när den främre hjulupphängningen bytts under fredagen hade kablar till trippmätare gått av, det resulterade i att det var svårnavigerat. Staffan gjorde sitt bästa - vilket var ganska bra - men ändå var vi tio minuter fel på första sträckan. Utöver det fungerade bilen bra och batteriet verkade laddas igen summerar Steve dagen.

Gerard Marcy och Stephane Prevot kör stabilt och snabbt, försöker undvika onödiga punkteringar vilket lönar sig. Det är svårt att välja däck, de som passar bäst håller inte för så långa sträckor så man får ta det lite extra lugnt. Stephane kommentar efter målgång var att det här är så mycket roligare än alla WRC starter jag gjort.
Bland de som förlorade mest tid tillhör Graham Alexander som körde fast under dagen, fyllde bilen med lera och vatten. Just fastkörningar, punkteringar är det som mest rapporteras om under dagen.

Tuff sträcka inleder söndagen.
Åttonde dagen startar med en 65km lång svepande sträcka, tuff och förhållandevis sakta utförsåkning, några flodpassager och kanske ett och annat lerhål att besöka. Underlaget mot slutet kan vara halt vid regn. 15 mil på mittensträckan som inleds med klättring, går över mot snabb stenig väg där man varnar för punkteringsrisken. Dagens avslutas med fyra mil special. Snabb till en början, övergår in på gårdar med smalare och mindre väg. Skulle man bryta här varnas man för att gå för långt från bilen med tanke på det rika djurlivet.

* Resultatlista, se
"Rally".


Publicerad: 2009-11-28 17:58






Följ fredagens tävlande i Croatia Rally och Historic Vltava Rallye.
© Toyota Gazoo Racing.Fyra sträckor dubbelt, upplägget för Croatia Rallys första etapp. Arrangören har ingen inledande publiksträcka, här går man direkt på fredagens sträckor. Första sträckan är också rallyts längsta, 23,63km väntar omgående.

08:28 rullar Thierry Neuville ut på första sträckan, vid 12-tiden rullar han...

Publicerad: 2024-04-18 19:44


Två sträckor dubbelt för Dackefejden i Kosta.
Tävlingsledare Linda Telehagen tillsammans med övriga organisationen önskar alla välkomna till årets Dackefejd.
- Vi fortsätter med vårt samarbete med Destination Kosta, vilket varit väldigt lyckat och uppskattat av både tävlande, publik och organisation. Denna gången utökar vi till 2 sträckor som...

Publicerad: 2024-04-18 09:28


Ogier snabbast på shakedown inför Croatia Rally.
© Toyota Gazoo Racing. Shakedown ännu inte helt avslutad inför Croatia Rally, snabbast med tre åk, även om flertalet i Rally1 klassen fick sina tredje rundor strukna då de stoppades.

Rallypensionären Sebastien Ogier slog till med snabbaste tid i sitt andra åk, 0,7 sekunder bakom Elfyn Evans. Thierry Neuville går in m...

Publicerad: 2024-04-17 21:54


Hallberg kör Polo R5 i SM Veckans rallysprint.
© emotorsport.se Till sommaren får ni se Patrik Hallberg i en R5 igen, denna gången blir det under SM-Veckan i Västerås där han fått chansen att köra Christer Hedlunds VW Polo GTI R5.

- Detta ska bli riktigt skoj! Jag har längtat sedan vi gick i mål på Gotland att få chansen igen och är otroligt tacksam för möj...

Publicerad: 2024-04-17 21:42


Följ shakedown inför Croatia Rally, WebTV & Resultat.
© Hyundai Motorsport.Lagom till frukost, klockan 9:00 startar sändningen från shakedown inför Croatia Rally i vår WebTV & Video avdelning. Det är sträckan Okic på 3,65km som körs, första bil ut är Thierry Neuville med start klockan 9:01.

Första vändan går i VM tabellens ordning, sedan är det fritt att köra och för Ra...

Publicerad: 2024-04-17 20:16


Rallyintresset håller i sig, starka startfält under våren.
© emotorsport.seRallyintresset håller sig på en bra nivå, om vi tittar framåt ses 160-talet ekipage anmälda för Vilda Ryd Racet där då Bilsport Rally Cup går ihop med Historiska RM serien och Klassiska / Historiska Rally Cuperna i slutet va månaden.

Den första maj körs traditionsenligt Lill Jumbo hos Falköpings ...

Publicerad: 2024-04-17 20:15


Resultat & WebTV direkt från shakedown Croatia Rally torsdag 9:00.
© Toyota Gazoo Racing.Torsdag förmiddag innebär shakedown inför Croatia Rally, årets fjärde WRC deltävling. 3,65km långa Okic körs med start klockan 9:01 där VM ledande Thierry Neuville går först, Elfyn Evans och Adrien Fourmaux följer.

Efter Rally1 klassen följer WRC2 ekipagen, totalt tre vändor på sträckan ska göras...

Publicerad: 2024-04-17 20:11


Anmälningslista, Solberg & Andersson är Svenskarna bland 69 ekipage till Rally de Portugal.
© Oliver Solberg Rally.Lagom till starten i Croatia Rally så släpps anmälningslistan för kommande WRC deltävling. Rally de Portugal körs 9-12:e maj med 22 sträckor på närmare 34 mil och 69 anmälda ekipage.

Både Rovanperä och Ogier.
Toyota Gazoo Racing kommer med fyra bilar, för fabriksteamet Elfyn Evans, Kalle ...

Publicerad: 2024-04-17 19:58


Helin redo för Rally Yding i ny Opel Corsa, siktar på guld i Danska Mästerskapet.
© Stefan Helin.Danska Mästerskapet inleder i helgen med Rally Yding där Horsens Automobil & Motor Klub arrangerar, åtta mil special på asfalt väntar för 40-talet bilar.
Två sträckor dubbelt innan två nya sträckor under eftermiddagen går dubbelt, service mellan varven. Start vid lunchtid och målgång vid 18-tiden f...

Publicerad: 2024-04-16 22:12


Tre Svenska ekipage under stor tjeckisk rallyhelg i Klatovy.
© emotorsport.se14,5 mil special på tjeckisk asfalt väntar i helgens Historic Vltava Rallye i Klatovy, deltävling två i FIA European Historic Rally Championship.

Tre sträckor dubbelt på fredagen kväll med 62km special, avslut på lördagen med tre sträckor dubbelt och 82km innan man vid 16-tiden rullar över målgån...

Publicerad: 2024-04-16 20:42


Tidigare nyheter:
Helin redo för Rally Yding i ny Opel Corsa, siktar på guld i Danska Mästerskapet.
Tre Svenska ekipage under stor tjeckisk rallyhelg i Klatovy.
Vimmerby MS redo för två dagars rally, Svenska Sprintserien inleder i helgen.
Minikongen på klassiska kurviga, backiga och utmanande grusvägar.
Irland ställer in sina WRC ansökningar för 2025.
Inför Croatia Rally med 20 sträckor, 28 mil, 68 startande.
Totalseger för Kristensson i Simrishamnsmixen, jobbar för SM start i Nyköping.
Mille Johansson kämpade sig till pallplats i EM-premiären i Ungern.
Fullmatad TV tablå för helgens WRC Croatia Rally.
Hawkeswood i Toyota GR Yaris vann Rally of Otago - Meeke i Escort MK2 sjua totalt.
Pryce snabbast genom Brittiska rallymästerskapets Severn Valley Stages.
Tempestini vinner Rally Hungary, Mille Junior EM trea och Carlberg bröt.
Dansk totalseger i Bilmånsson Rallysprint.
Sex raka sträcksegrar för Andervang i Roland-Rallye Nordhausen.
BilMånsson Rallysprint och Rally Hungary, följ söndagens rallyn.
Mikko i Toyota toppar Rally Hungary, Carlberg tvåa i Junior EM debuten.
Aprilsprinten inledde Eskilstuna Sprintcup.
Kristensson körde hem Simrishamnsmixen.
RS åkarna i söder inleder med BilMånsson Rallysprint.
Följ lördagens rally, bl.a. Aprilsprint, Simrishamnsmix och EM i Ungern.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 04/05


Rally SM:
Rally Nyköping 10-11/05


Rally VM:
Croatia Rally 18-21/04


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05




Foto:
Rally Anderslöv.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Stenbocken Sprinten.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

MotorsportSalongen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.