Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Trendab AB   

   
MaxSport   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
SA Tech AB   

   
Mats Bilar   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Trots växellådsproblem tog sig Markus Hällbo till mål i South Swedish Rally, prisad av EVO-Challenge.
Vem kör vad i rallyskogen 2010, del2!

Den alltid lika glade Markus Hällbo jobbar och står i.
- Jadå, det är fullt med jobb, cirka 14 timmar om dagen även lördag och söndagar skrattar han.
Men det ser ut som att vi är skapligt klara med Mitsubishin faktiskt. Klauss var här i början av december och mappade om motorn för den nya 33mm restriktorn och det ser väl skapligt ut, fick lite längre effektkurva! I övrigt har dämparna varit till Värmland och vänt, tillbaka i nyskick med en dyr faktura. Annars tycker jag att pojkarna har skött sig under säsongen med service, så mig veterligen är det bara bakdiffen kvar att serva.
Så då är ni redo för tävling nu?
- Lådan och framdiffen fick service senast så allt är nog under kontroll.
Då är det bara att peta navelludd och invänta en riktig vintern så det kan bli åka av?
- Japp, själv då, har fotofingret börjat darra än, replikeras snabbt tillbaka?
Var så säker Markus, abstinensen är här!

Planerna för 2010 är väl ungefär som i år hälsar Vimmerbys Kjell Fransson som alltså rattar vidare sin Volvo 940.
- Har man tur och det håller och går som det ska kommer vi att åka så mycket som möjligt. Företaget tar mycket tid så det hinns nämligen inte med så mycket skruvande. Vi satsar i första hand på SydSvenska RallyCupen och våran DM serie. Det har ju varit två fantastisk trevliga serier i år. Det ser väl minst lika bra ut till 2010. Finns det tid, och som sagt att bilen håller åker jag nog lite BilsportBörsen RallyCup samt en del i Energicupen också.
Bilen är redan redo för ny säsong?
- Nja, den får sig just nu en genomgång både vad gäller det tekniska och kaross, men bara renoveringar, i övrigt lika som i år.
Förberedelser i övrigt?
- Jag har lite problem med co-driver, Mikaela Lindblad har inte tid att åka så mycket längre, vilket är synd, vi har trivts bra ihop. Men hon och Jörgen Lindahl skall försöka dela på jobbet. Och det vet jag kommer att bli jättebra.
Jörgen och jag har kamperat ihop tidigare, med gott resultat. Han tillhör ju den absoluta toppen vad gäller codriver. I dom mindre onotade tävlingarna har jag ett par gamla kompisar som har lovat att ställa upp.
Vad det gäller förberedelser är det bästa att vila sig i form i min ålder skrattar Kjell!
Jag måste också få rikta ett stort tack till alla sponsorer och servicegubbar som gjort det möjligt att tävla så mycket, utan dem fungerar det inte avslutar Kjell!

© Ericsson-Motorsport, emotorsport.seJohan Rudengren, dig har vi bara sett sporadiskt under året!
- Jag körde året med reducerad budget och 2010 ser ut ungefär på samma sätt. Jag har därför bestämt mig för att använda 2010 till att jobba in mer pengar. Jag köper inom kort en Mitsubishi Lancer EVO IX som kommer att hyras ut under 2010 på samma sätt som vi gjort med EVO 7:an.
Men vad tror du ni kommer åka för tävlingar?
- Vi kommer att åka enstaka tävlingar i SM serien samt fristående tävlingar inom och utom Sverige.
Och WRC Mitsubishin är redo för race?
- I dagsläget håller vi också på att färdigställa vår Grupp A Mitsubishi EVO VI till försäljning. Förutsatt denna försäljning löper som vi tänkt tittar vi på andra bilar av nyare slag. Vi har kontakter i England och Holland, men vi väntar med att köpa tills vi fått koll på försäljningen av den nuvarande bilen. Alternativt kommer vi att hyra bil men inget är klart.

© Ericsson-Motorsport, emotorsport.seLångt namn på teamet, tja - Team Hjälmeby & Sixtensson Racing satsar vidare på sin framfart i Volvo Original.
- Teamets plan är att köra Sverige Serien i Volvo Original även 2010, där vi nu kommer att tävla som A-förare, tävlingar som South Swedish Rally och Dackefejden kommer att ingå i serien säger Anders Hjälmeby som sköter ratt och pedal i bilen.
Och målsättningen?
- Våran målsättning är att komma topp fem i denna mycket jämna serie. Utöver Sverige Serien kommer vi även att åka några DM och SydSvenska Mästerskapet tävlingar.
Er säsong drar snart igång, långresa med dubbeltävling i Vännäs väntar!
- Ja vårt tävlande med Sverige Serien börjar med en dubbeltävling redan 23-24 januari då vi åker 100 mil norrut till Vännäs, dit kommer vi med en nybyggd bil som vi håller på att färdigställa just nu. Någon förberedelse med tester blir det inte innan, utan vi hoppas att farten sitter i från säsongen 2009 som gick bra med serie vinst i Volvo Original Elit B.

Från Vimmerby hittar vi Johan Berg, året har gått riktigt bra i Volvo Original för c-föraren som visat bra tider även mot a-förare.
- Säsongen 2010 för mig ser ut att bli lite lugnare då min sambo Hanna och jag väntar barn till våren. Därför har jag bestämt mig för att inte planera något mer till säsongen än att åka mina hemmatävlingar i Vimmerby. Sen får vi se hur det blir med tiden, passar det så kommer jag försöka åka Energicupen men det är svårt att säga innan hur det blir.
Så det blir i alla fall samma bil vi ser dig i?
- Jag kommer att ha kvar samma bil som jag har kört under året, bilen är för tillfället bara tvättad och genomgången och det finns inga planer på någon större renovering.

Tidigare delar i serien "Vem kör vad i rallyskogen 2010":
* Del 1, se
"Vem kör vad i rallyskogen 2010, del1!".

Publicerad: 2009-12-30 10:33


12:e rallyt i år för Andervang, kör helgens ELE Rally.
© Cornell Hache.Veckan har knappt börjar, men redan ser vi fram emot kommande helg. Till helgen kör Stig Andervang redan årets 12:e tävling, då åter i Holland med ELE Rally. Denna gång ihop med Holländaren Johan Findhammer med ett långt CV som co-driver, de senaste åren är det flitigt tävlande i Rally2 klassen som ...

Publicerad: 2024-05-20 22:37


Far och son Kristoffersson fyller på till Rally Magic.
© emotorsport.seNamnen för Rally Magic i samband med den Svenska Rallycross VM helgen i Höljes fortsätter att trilla in, under måndagen kom Johan Kristoffersson med VW Polo GTI R5 in i listan som ska köra den 5:e juli.

Sedan tidigare sågs han pappa Tommy med en Volvo 140 för Historic, i samma klass kommer också ...

Publicerad: 2024-05-20 22:36


Calle Carlberg tillbaka i Rally-SM!
© FIA ERC.Calle Carlberg tillsammans med Norske co-drivern Jørgen Eriksen kommer till start i Rally Uppland med fabriksteamets Opel Corsa Rally 4.
Detta gör man som uppladdning inför ERC-deltävlingen Royal Rally som går på hemmaplan två veckor senare.

"Det ska bli jättekul att köra i Sverige igen. Jag ...

Publicerad: 2024-05-19 21:49


Hägg och Grahn, båda på pallen i danska Yokohama mästerskapets andra deltävling.
© emotorsport.seYokohama Mesterskabet Øst körde andra deltävlingen för säsongen, nu från Nakskov och även denna gång med Svenskt i startledet. I topp totalt var det Danskt med Kenneth Madsen i Citroen C3 Rally2 som vinnare efter 21 minuters körning där fyra vändor kördes på en asfaltsträcka. Segermarginalen 52 seku...

Publicerad: 2024-05-19 21:45


Foto från Violenrallyt.
© emotorsport.seFlens MS med Violenrallyt öppnade Svenska RallyCupen 2024, från Malmköping utgick rallyt med sex sträckor runt orten. På plats fanns också tävlande för DM serier i Östergötlands, Stockholms och Södermanland / Västmanlands distrikt. Snabbast för tävlingen var Kalle Gustafsson som toppade totalt, trea...

Publicerad: 2024-05-19 20:55


Internationellt meriterat startfält när Rally-SM kommer till Uppland.
© emotorsport.seDen 31 maj till 1 juni körs den fjärde deltävlingen i årets Rally-SM, när mästerskapet för första gången kommer till Tierp genom Rally Uppland. Närmare 80 bilar kommer till start i SM-klasserna, med stora internationella meriter.

Klassen Internationella 4WD leds av Hudiksvallsföraren Patrik Flodi...

Publicerad: 2024-05-19 19:59


Så gick det i Hällefors MK´s Vårsprint.
Hällefors MK körde tredje deltävlingen i egna HMK´s Sprintserie under söndagen, Vårsprinten var rallyt. Snabbast runt banan, en sträcka tre gånger var Mikael Ljungström som med tiden 3:57,8 sekunder vann B-förare 4wd före Sören Svensson. För A-förarna vann Daniel Hultberg före Robert Persson med Åke...

Publicerad: 2024-05-19 19:37


Kroatisk EM åkare och Junior EM ledande Mille kör Rally Uppland.
© emotorsport.seIkväll stänger anmälan till Rally Uppland, just nu ett 90-tal ekipage i listan som väntas slå en bit över 100 innan anmälan stänger hos MK Tierp - rallyt med start och mål på Tierp Arena.

65 av ekipagen går i de fyra Rally SM klasserna, bland dem ses tre internationella ekipage i Nationella 4wd. ...

Publicerad: 2024-05-19 14:32


Fyra svenska vinnare när Volvo Euro Cup körde Finska Ikaalinen Spa Ralli.
© emotorsport.seStort svensk deltagande i helgens Ikaalinen Spa Ralli, på plats fanns 40 ekipage tävlande i Volvo Euro Cup. I år körs cupen med fyra klasser, två för Standard Volvobilar med A/B-förare respektive C-förare. Två klasser Appendix K där "gamla" och "nyare" bilar tävlar - i den nyare är det Volvo 240 som...

Publicerad: 2024-05-19 12:02


Kalle körde hem premiären av Svenska RallyCupen, Violenrallyt.
© emotorsport.seSex utmanande sträckor hos arrangerande Flens MS inledde Svenska RallyCupen 2024 under lördagen, 130-talet ekipage kom till starten av Violenrallyt med start, mål och service mitt i Malmköping.

Kalle Gustafsson, för helgen med John Stigh i högerstolen öppnade bäst, sex sekunder före Kenny Stavbom...

Publicerad: 2024-05-19 10:16


Tidigare nyheter:
Holmgren snabbast totalt i Engh Mek-rallyt.
Violenrallyt bjöd på högt tempo i sommarsol, Kalle snabbast totalt.
Tre söndagsrallyn med Svenskt intresse.
'Fluppe' snabbast totalt i Zabra Rallyt, Eriksson bäst av Appendix K.
Närmare 30 åkare i söndagens Svedala Runt.
Följ lördagens rally, Violenrallyt, Zabra Rallyt, Engh Mek Rallyt, Tractice Racet & Ikaalinen Spa Ralli.
Söndagsrally, Vårsprinten tar vid i HMK Sprintserie.
Klart med tre nya år för Rally Sweden i Umeå.
Zabra-Rallyt störst i helgen, fyra sträckor väntar för BRC, Klassiker & 1300-gänget.
140-talet åkare för lördagens Violenrally.
Stort svensk intresse i helgens finska Ikaalinen Spa Ralli, Volvo Euro Cup på plats.
Zabra Rallyt på lördag, klubben beskriver sträckorna.
60-talet åkare kör lördagens Engh Mek-rallyt.
Dubbelhelg med Tractive Race i Borlänge.
Här säljs Karta & Program till Violenrallyt!
Tufft och händelserikt South Swedish Rally för VOC’s SverigeSerie.

Rally Uppland närmar sig, MK Tierp ser fram emot starten.
Årspremiär för Svenska RallyCupen på lördag, Violenrallyt i Malmköping.
Stor rallyhelg väntar, 566 svenska rallyekipage ute och tävlar.Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Nästa deltävling:
E-cupen:
Skogsåket 25/05


Rally SM:
Rally Uppland 31-01/06


Rally VM:
Rally Italia Sardegna 30-02/06


Svenska RallyCupen:
Kolsvarundan 08/06
Foto:
Violen Rallyt.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rally Nyköping.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rally Nyköping.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rally Nyköping.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.