Mats Bilar   

   
Trendab AB   

   
MaxSport   

   
Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   
SA Tech AB   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Bauhaus Royal Rally of Scandinavia blev en succé redan första året.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Hayden Paddon vann inte i Sverige men tog bra poäng för att senare ta hem EM guldet.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Svenska arrangören fick goda betyg från båda tävlande och domare.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Oliver SOlberg blev förste vinnaren i Bauhaus Royal Rally of Scandinavia.
Premiären som gav mersmak, toppbetyg och fina siffror för sommaren Bauhaus Royal Rally of Scandinavia.

I början av juli tidigare i år genomfördes urpremiären av BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia. Resan att starta upp Sveriges nya EM-rally blev kort men feedbacken var över all förväntan.

Lyriska förare och team.
Oliver Solberg i sin Volkswagen Polo tillsammans med kartläsaren Elliott Edmondson stod som segrare i premiären av det svenska EM-rallyt. Även i juniorklassen blev det hemmaseger via Isak Reiersen med kartläsare Lucas Karlsson i sin Ford Fiesta. På startlinjen stod totalt 50 bilar med deltagare från hela Europa samt även från Nya Zeeland. I Legendsklassen som mer var en uppvisningsklass med totalt 10 bilar till start höll Petter Solberg med sin mamma Maud Solberg som kartläsare högsta fart från start till mål.
Lovorden var många kring tävlingen då vägarna var snabba och samtidigt tekniskt utmanande. Flera förare uttryckte att vägarna håller VM-klass och kan vara bland de bästa de någonsin kört.

Toppbetyg från FIA och Promotor.
Redan första året fick BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia beskedet att leveransen varit mer än godkänt och att arrangören direkt tillhör yttersta toppen inom FIA ERC.
- De har satt ribban oerhört högt för alla ERC-arrangörer i framtiden, sa Iain Campbell, ERC Manager för WRC Promoter till Dirtfish.com. Även FIA gav fina betyg där exv säkerhetsrapporten uppnådde 32 av 34 poäng redan i premiärupplagan.

Många timmar i TV och fler tittar än väntat.
SVT Sport köpte rättigheterna för BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia för de första tre åren och sände hela fyra timmar live ut i SVT1. I övrigt gick många timmar ut även via SVT Play. På plats i studion i Karlstad fanns Johan Ejeborg och Jonas Kruse. Utöver SVT sände även C More och Sportkanalen som visade samtliga sträckor live med 20 timmar rally ut i tv-rutan. På plats i studion i Karlstad fanns Stefan Klemetz och Emil Bergkvist.
SVT Sports projektledare Ulf Nilsson gav beskedet:
- Tittarsiffrorna var riktigt bra så här i sommartider, där tittarandelen, dvs andelen som valde att se Royal Rally av alla som tittade på tv vid tidpunkten för våra sändningar, låg på mellan 16 och 17 procent. Det är högre än vad exempelvis Svenska Rallyt hade. Räckvidden nådde 482 000 unika tittare som såg tre minuter eller mer av våra fyra tv-sändningar. Powerstagen hade ett snitt på över 100 000.

Hårt tryck i digitala kanaler.
Bauhaus Royal Rally of Scandinavia genererade hög trafik i FIA ERC’s digitala kanaler såsom Facebook, Instagram, Tiktok, X samt Youtube. Totalt landade trafiken på 8,7 miljoner visningar totalt varav hela 1,7 miljoner videovisningar. (Mätning via FIA ERC/Sprinklr)

Stor efterfrågan på boende.
Trots den sena uppstarten blev trycket hårt på boende i Karlstad där fina siffror visar effekten av stora events.
- Det är rätt lätt att konstatera att Royal Rally är bra för Karlstad och Värmland. Historiskt är juli en fantastisk månad för hotellen men vi kan se att rallyt påverkade våra siffror på ett bra sätt. Hela besöksnäringen och handeln mår bra av stora event som Royal Rally och vi ser fram emot nästa år, säger Hanna Åkerstedt, ordförande för Visit Karlstad Member.

Fina publiksiffror i premiären.
Även arrangörens biljettförsäljning nådde målet första året där cirka 17000-20000 personer fanns ute i skogarna under helgen. Den korta tiden för marknadsföring av ett helt nytt event skapade inte optimala förutsättningar men trots detta letade sig publiken ut på sträckorna. Dessutom dök redan första året långväga rallyfans upp från
exempelvis Italien, Irland, Lettland, Polen och Nya Zeeland.
- Det här har man saknat, riktigt kul att det blev sommarrally, det blir en helt annan grej att gå ut i shorts och t-shirt, enkelt att ta sig ut och man slipper packa med sig en massa ved, sa rallybesökaren Jonas Lövroth till Sveriges Radio i en intervju.

Det krävdes närmare 1500 funktionärer för att genomföra EM-rallyt 2023. Arrangerande huvudföreningar var:
» Filipstads MK
» Forshaga MC
» Kils MK Bil
» Mallbackens IF (Sunne)
» MK Ratten (Torsby)
» Munkfors MC
» Steelcity Hangout (Hagfors)
» Åmåls MK
» Utöver detta en rad medverkande föreningar spridda över Värmland.

Totalt mottog föreningslivet intäkter på cirka 700 000 kr i samband med EM-rallyt

Citat Glenn Olsson, VD Bauhaus Royal Rally of Scandinavia.
Feedbacken vi fått efter premiären har verkligen varit över förväntan, att vi redan första året lyckas leverera på denna nivå är helt enkelt tack vare den rutin och kompetens som finns i vårt team som jobbat med rally-VM både i Värmland och Umeå.

Vi visste att det skulle bli en tuff resa att starta upp så sent inför årets rally, men luckan i kalendern fanns inför 2023 och hade vi inte tagit den kanske chansen försvunnit.

Avtalet vi skrivit inledningsvis med WRC Promotor är över tre år och det är vad som kommer krävas för att komma igång på alla fronter, ett lyckat första år ger oss bra fart under vingarna inför kommande år.

Våra motorklubbar och arrangörsföreningar har gjort ett fantastiskt jobb och nu blir resan inför kommande år lite enklare för alla inblandade när vi får mer framförhållning och tid att förbereda oss."

Om Bauhaus Royal Rally of Scandinavia.
I över femtio år har Rally Sweden hållit till i Värmland. Och i arvet efter Rally Sweden finns kompetens, kultur och inte minst stolthet i överflöd att bygga en fortsatt resa kring. Tillsammans skapar vi Skandinaviens största rallyfest med fart och spänning när Sveriges, Norges och Europas rallyelit gör upp i FIA European Rally Championship.
BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia är en kunglig sommarfestival med extra allt för såväl tävlande som publik.

Publicerad: 2023-10-26 16:58


Fiskaretorget basen för Midnattssolsrallyt i Västervik, men hur går planeringen?
© emotorsport.seVart tog Midnattssolsrallyt vägen, i början på mars presenterade KAK att Västervik blir orten för årets Midnattssolsrallyt, datumet blir i andra halvan av augusti. 15 mil special och 60 mil totalt är planen där Regularity ska göra comeback, samtidigt en klass för 4wd och körning som uppvisning för n...

Publicerad: 2024-05-21 22:38


Tavares ska rädda Lancia, vill marknadsföra inom rallysporten.
© Mats Myrsell.Under senvintern kom ryktena kring Lancias comeback inom rallysporten, rykten som kommit och gått med jämna mellanrum. Men kanske är det mer intressant denna gång men vägen är lång. Men denna gång pratas det verkligen inom företaget och Stellantis gruppens väggar om en satsning på både Lancia som mä...

Publicerad: 2024-05-21 21:44


EHG sprinten på gång, info om programförsäljning.
© emotorsport.sePå lördag körs EHG sprinten hos oss i Eskilstuna MK. 7-klubbars och Finess Onotade Rallyserie på plats.
- Vid anmälningstidens slut så var det 75 anmälda, känns lite i underkant men helt ok, förklarar tävlingsledare Kjell Eriksson.
- Vi har nu öppnat efteranmälan som stänger den 22:e maj...

Publicerad: 2024-05-21 18:46


1300 Rallycup summerar gruspremiären i Zabra Rallyt.
Så var äntligen sommarsäsongen i gång för 1300 Rallycup. Nybro RC är arrangören för dagen och bjuder på fina Zabra Rallyt där 4 st unika specialsträckor skulle köras. 10st Swiftar kom till start denna lördag 18 Maj i kanonväder.

På SS1 så öppnar Rydin/Simensen med snabbast tid, ca 4 sekunder vas...

Publicerad: 2024-05-21 14:14


12:e rallyt i år för Andervang, kör helgens ELE Rally.
© Cornell Hache.Veckan har knappt börjar, men redan ser vi fram emot kommande helg. Till helgen kör Stig Andervang redan årets 12:e tävling, då åter i Holland med ELE Rally. Denna gång ihop med Holländaren Johan Findhammer med ett långt CV som co-driver, de senaste åren är det flitigt tävlande i Rally2 klassen som ...

Publicerad: 2024-05-20 22:37


Far och son Kristoffersson fyller på till Rally Magic.
© emotorsport.seNamnen för Rally Magic i samband med den Svenska Rallycross VM helgen i Höljes fortsätter att trilla in, under måndagen kom Johan Kristoffersson med VW Polo GTI R5 in i listan som ska köra den 5:e juli.

Sedan tidigare sågs han pappa Tommy med en Volvo 140 för Historic, i samma klass kommer också ...

Publicerad: 2024-05-20 22:36


Calle Carlberg tillbaka i Rally-SM!
© FIA ERC.Calle Carlberg tillsammans med Norske co-drivern Jørgen Eriksen kommer till start i Rally Uppland med fabriksteamets Opel Corsa Rally 4.
Detta gör man som uppladdning inför ERC-deltävlingen Royal Rally som går på hemmaplan två veckor senare.

"Det ska bli jättekul att köra i Sverige igen. Jag ...

Publicerad: 2024-05-19 21:49


Hägg och Grahn, båda på pallen i danska Yokohama mästerskapets andra deltävling.
© emotorsport.seYokohama Mesterskabet Øst körde andra deltävlingen för säsongen, nu från Nakskov och även denna gång med Svenskt i startledet. I topp totalt var det Danskt med Kenneth Madsen i Citroen C3 Rally2 som vinnare efter 21 minuters körning där fyra vändor kördes på en asfaltsträcka. Segermarginalen 52 seku...

Publicerad: 2024-05-19 21:45


Foto från Violenrallyt.
© emotorsport.seFlens MS med Violenrallyt öppnade Svenska RallyCupen 2024, från Malmköping utgick rallyt med sex sträckor runt orten. På plats fanns också tävlande för DM serier i Östergötlands, Stockholms och Södermanland / Västmanlands distrikt. Snabbast för tävlingen var Kalle Gustafsson som toppade totalt, trea...

Publicerad: 2024-05-19 20:55


Internationellt meriterat startfält när Rally-SM kommer till Uppland.
© emotorsport.seDen 31 maj till 1 juni körs den fjärde deltävlingen i årets Rally-SM, när mästerskapet för första gången kommer till Tierp genom Rally Uppland. Närmare 80 bilar kommer till start i SM-klasserna, med stora internationella meriter.

Klassen Internationella 4WD leds av Hudiksvallsföraren Patrik Flodi...

Publicerad: 2024-05-19 19:59


Tidigare nyheter:
Foto från Violenrallyt.
Internationellt meriterat startfält när Rally-SM kommer till Uppland.
Så gick det i Hällefors MK´s Vårsprint.
Kroatisk EM åkare och Junior EM ledande Mille kör Rally Uppland.
Fyra svenska vinnare när Volvo Euro Cup körde Finska Ikaalinen Spa Ralli.
Kalle körde hem premiären av Svenska RallyCupen, Violenrallyt.
Holmgren snabbast totalt i Engh Mek-rallyt.
Violenrallyt bjöd på högt tempo i sommarsol, Kalle snabbast totalt.
Tre söndagsrallyn med Svenskt intresse.
'Fluppe' snabbast totalt i Zabra Rallyt, Eriksson bäst av Appendix K.
Närmare 30 åkare i söndagens Svedala Runt.
Följ lördagens rally, Violenrallyt, Zabra Rallyt, Engh Mek Rallyt, Tractice Racet & Ikaalinen Spa Ralli.
Söndagsrally, Vårsprinten tar vid i HMK Sprintserie.
Klart med tre nya år för Rally Sweden i Umeå.
Zabra-Rallyt störst i helgen, fyra sträckor väntar för BRC, Klassiker & 1300-gänget.
140-talet åkare för lördagens Violenrally.
Stort svensk intresse i helgens finska Ikaalinen Spa Ralli, Volvo Euro Cup på plats.
Zabra Rallyt på lördag, klubben beskriver sträckorna.
60-talet åkare kör lördagens Engh Mek-rallyt.
Dubbelhelg med Tractive Race i Borlänge.Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Månadens mest lästa:
» Så sänder Tv4 Motor, TV12, Sportkanalen och SVT från Rally de Portugal.
» Eklund, Blomqvist och Hallberg bland senaste namnen till Rally Magic i Höljes.
» Pontus Tidemand siktar högt - teamar upp med nystartade Motorsport Experience.
» Hyundai snabbast inför Rally de Portugal, Svenskarna topp tre i WRC2.
» Karta, så körs Bauhaus Royal Rally of Scandinavia 2024.
» Följ lördagen i Rally Nyköping, South Swedish Rally och Rally de Portugal.
» Följ Rally Nyköping, SSR Rallysprint och Rally de Portugal.


Mest lästa nyheter:
»
Upplev Rally & Konst i Järnboås - tavlor, keramik, bilar och rallyåkare!
»
Åk Rally Swedens sträckor direkt i datorn, spännande teknik ger dig möjligheten.
»
SM Sprinten inställd, hela SM veckan ställs in p.g.a. Corona smittan.
»
Följ avslutningen på Rally Turkey Marmaris, så körs söndagen.
»
Följ Elektrikerna Marknadsnatta - här säljs Karta och Program.
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Bouffier tar plats hos Hyundai - bildar team med Hänninen.
»
De nya rallybilarna - R5 reglementet hett bland tillverkarna.
»
Rallyåkaren Ingvar Carlsson har gått bort.
»
TV-tider för veckans Monte Carlo Rally.
»
Efterlysning på stulen rallybil, Volvo 240.
»
Emiltrofén ställs in - tufft för Bilsport RallyCup och Rallyklassikerna.
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Häftiga Abarth Rally Cup går mot 2020, stora och enkla prispengar att samla.
»
Rally EM kalendern presenterad för 2020.
»
Rally på TV ikväll, Topdriver.
»
Ove ´Påven´ Andersson omkom i bilolycka.
»
WRC sändningar gratis på nätet, men svårare att se på TV?
»
SVT direktsänder 6 av 10 specialsträckor i Arctic Rally Finland!
»
Tider, Resultat och Info om Monte Carlo Rallyt.


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.