Trendab AB   

   
SA Tech AB   

   
MaxSport   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

1300 Rallycup summerar deltävlingen i härliga LBC Ruschen.
PRESSRELEASE

Så var dagen äntligen kommen för LBC-Ruschen, den andra och sista vintertävlingen för 1300 Rallycup.

LBC Ruschen är en av de klassiska vintertävlingar som många åkare ser fram emot att köra. Under årets tävling bjöd arrangören på tio mil SS som är fördelade på fem fina sträckor. Tävlingen lockar till sig 115 ekipage från Sverige, Norge och även Irland och 15 utav dem bestod av Suzukibilar. Riktigt kul med så många sukkadeltagare i startfältet!

Det är lördagsmorgon och ca -10 grader, bilarna står och varmkörs på serviceplatsen och kl 10.00 rullar första ekipaget iväg mot SS1 som mäter hela 2,7 mil i längd! Spänningen är hög för vem ska sätta ribban direkt på SS1? Marcus Johnsen med Co-driver Caroline Gassner slår till med sträckseger, ca 8 sekunder bakom hittar vi bröderna Bilfeldt. Johnsens tid räcker till en 33e tid totalt på sträckan! Tyvärr tappar vi Lucas Carlsson/Patrik Johansson som får bryta med tekniska problem. Efter SS1 så var det dags för en kort service innan SS2 och SS3 skulle köras.

På 1,8 mil långa sträcka 2 så fortsätter Marcus och Caroline med sitt höga tempo och tar sträcksegern med 11,7 sekunder före Joacim Rydin. På SS3 som är 2 mil lång tar Marcus och Caroline sin tredje raka sträckseger, Rydin sätter andra snabbaste tid. Här bryter Hampus Carlsson/Erika Ledin med en motor som inte orkar med längre.

Efter 3 körda sträckor är det dags för 45 minuters service och det är även tid att fylla på med mat och dryck för de tävlande.

SS4 mäter ca 1,5 mil och för första gången för dagen ser vi en ny sträcksegrare, nämligen Valdemarsviks duon Tobias och Joakim Bilfeldt. På SS4 så får tyvärr Ola Strömberg med Victor Johansson skotta snö efter en avåkning. Mattias Dahl med co-driver Linus Lundberg bryter med tekniska problem.

15 minuters service innan den sista stora urladdningen. Nu skulle ekipagen få ge allt utför dom välkända serpentinsvängarna på SS5 Brännkölsvägen. Marcus och Caroline gör det igen och tar sin 4e sträckseger för dagen 4,9 sekunder före Rydin och Bilfeldt tätt därefter.

Ett stort grattis till samtliga tävlande som tog sig i mål på denna långa och utmanande tävling på 10 mil SS! Jonas Wigren/Jon Magnusson föll tyvärr bort redan på fredagens frivilliga Shakedown då en kamaxel gick av.

Slutresultat:
1a Marcus/Caroline
2a Joacim/Magnus +28,3
3a Tobias/Joakim +50,3

1300 Rallycups gänget vill tacka Lima MS och deras funktionärer för en mycket bra och välarrangerad tävling med 5 häftiga specialsträckor förpackade på en mycket kompakt bansträckning.

Stort Tack till våran tävlingssponsor Bil & AC center i Borlänge och alla som skänkte priser till prisutdelningen.

Det enda tråkiga är att det är nu ett år kvar tills nästa LBC-Rusch.

Vi passar på och kör en intervju med Team Bilfeldt och lär känna de duktiga bröderna lite mer.

Även om båda bröderna känner sig säkrare på grusvägar tyckte de att tävlingen i Lima var väldigt kul och riktigt lärorik. Farten fanns med redan från de första kilometrarna och dem lyfter fram att tävlingen var väldigt bra arrangerad med många fina sträckor.

Hur och när föddes intresset för rally?
Tobias: Inte helt säker men en bidragande faktor var att min far var med Jonas Wigren som serviceman under nästan alla år i allt från VOC till WRC Focus. Men efter att själv ha tävlat i folkrace under 5 år, så kom pandemin och vi tog beslutet att hitta en rallybil för att få ut mer körning kontra tid i garaget.

Joakim: Kan inte riktigt svara när och hur intresset för rally kom men det har funnits länge.

På frågan om vad det bästa och det jobbigaste är med rally hittar både Joakim och Tobias bara mest positiva saker. Tobias nämner att trots många timmar i garaget, får dom till även mycket med körtid ute på tävlingar. Joakim tycker att rally är svinkul och han uppskattar även samarbetet i bilen.

Det blir den tredje säsongen för bröderna i suzukin och dem har en bestämd målsättning där dem vill köra så mycket som möjligt, få upp ett ännu bättre samarbete i bilen, fortsätta utvecklas och göra färre misstag.

Det finns många fördelar med att köra 1300 rallycup så som billigare anmälningsavgifter och tidig start i varje tävling för att nämna några, men både Tobias och Joakim vill även lyfta fram den gemenskapen som finns i cupen samt hjälpsamheten bland alla medlemmar.

Med de fina avslutande orden ser vi redan nu fram emot nya fighter på nästa deltävling i cupen i Nybro.


» Pressrelease från 1300 Rallycup.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease


Publicerad: 2024-02-12 21:06


Tre söndagsrallyn med Svenskt intresse.
65 deltagare tar plats i Vårsprinten hos Hällefors MK när tredje av fyra deltävlingar för HMK Sprintserie avgörs på söndagen.

I Söder tar RS-åkarna tävling i DM-serien och då med Svedala Runt hos just Svedala MK där fyra SP går två gånger vilket ger 12,4km special.

Tractive Racet 2, andra tävl...

Publicerad: 2024-05-18 22:25


'Fluppe' snabbast totalt i Zabra Rallyt, Eriksson bäst av Appendix K.
© emotorsport.seNybro AC med Zabra-Rallyt, fyra olika sträckor på programmet där Patrik "Fluppe" Karlsson och Amanda Linnemo tog full pott, vann samtliga sträckor och tog totalsegern 15,1 sekunder före Christian Classon som toppade B-klassen.

Rallyt ingick i Bilsport RallyCup, 1300 Rally Cup, Rallyklassikernas ...

Publicerad: 2024-05-18 22:23


Närmare 30 åkare i söndagens Svedala Runt.
Svedala Runt med Svedala MK som arrangör gäller när Södras RS-DM kör vidare, 12,4km special med 4 SP som körs dubbelt.

Ynka 29 ekipage ger sig i kast med Svedala Runt hos Svedala MK under söndagen, de är fördelade i sju av de 12 inbjudna klasserna.

Tio ekipage genom Trimmat 2wd klasserna med J...

Publicerad: 2024-05-17 19:59


Följ lördagens rally, Violenrallyt, Zabra Rallyt, Engh Mek Rallyt, Tractice Racet & Ikaalinen Spa Ralli.
© emotorsport.se Violen Rallyt hos Flens MS, med start på Heden i Malmköping bjuder på tävlande för Svenska RallyCupen, Östergötlands DM, Stockholms DM, Södermanland / Västmanlands DM där fyra mil special på sex sträckor ska avverkas. Resultaten går live och troligen kan även de tävlandes följas via GPS trac...

Publicerad: 2024-05-17 19:56


Söndagsrally, Vårsprinten tar vid i HMK Sprintserie.
© emotorsport.seVårsprinten körs under söndagen hos Hällefors MK när HMK Sprintserie rullar vidare efter de två vinterrallyna. Nu är det mer grepp under hjulen som väntar på klubbens motorområde när drygt 7km special, en sträcka tre gånger ska köras.

65 deltagare för söndagens sprint, de tre första klasserna i a...

Publicerad: 2024-05-17 19:02


Klart med tre nya år för Rally Sweden i Umeå.
© Svensk BilsportI dagarna tecknades avtalet mellan Rally Sweden och Umeå Kommun som gör klart att den svenska VM-deltävlingen i Rally kommer genomföras med Umeå som centralort även åren 2025, 2026 och 2027.
– För oss är det en trygghet att ha Umeå och dess region med oss på den här utvecklingsresan som Rally Swe...

Publicerad: 2024-05-16 22:15


Zabra-Rallyt störst i helgen, fyra sträckor väntar för BRC, Klassiker & 1300-gänget.
© emotorsport.se Zabra-Rallyt med Nybro AC är tredje deltävling för Bilsport RallyCup som nu agerar slutet på första halvan av säsongen innan man tar semester till slutet av augusti. På plats i helgen är också 1300 Rallycup, Klassiska RallyCupen, Historiska Rallycupen och RM för Historiska Rallybilar vilket gett et...

Publicerad: 2024-05-16 20:29


140-talet åkare för lördagens Violenrally.
© emotorsport.seFlens MS med Violen Rallyt som ingår i Svenska RallyCupen, Östergötlands DM, Stockholms DM samt lokala Södermanland / Västmanlands DM under lördagen. Det är fyra mil special fördelat på sex sträckor som gäller.

140-talet bilar väntar på start under lördagens förmiddag, lägg där till fem föråkare ...

Publicerad: 2024-05-16 20:16


Stort svensk intresse i helgens finska Ikaalinen Spa Ralli, Volvo Euro Cup på plats.
© emotorsport.seUnder lördagens körs finska Ikaalinen Spa Ralli, en tävling som ingår i Volvo Euro Cup - något som lockat 40-talet startande för cupen, totalt i rallyt väntas runt 230 bilar till startlinjen. Rallyt bjuder sju sträckor på 87km för cupens deltagare, i övrigt ingår rallyt i flera serier och cuper, vis...

Publicerad: 2024-05-16 20:13


Zabra Rallyt på lördag, klubben beskriver sträckorna.
© emotorsport.seHos Nybro AC är det Zabra Rallyt under lördagen, fyra sträckor på 29km väntar de närmare 150 tävlande. Till start finns tävlande för Bilsport RallyCup, 1300 Rallycup, Klassiska & Historiska Rallycuperna och RM för Historiska Rallybilar.

Arrangören ger en hint om vad som väntar, både för tävlande ...

Publicerad: 2024-05-16 18:04


Tidigare nyheter:
60-talet åkare kör lördagens Engh Mek-rallyt.
Dubbelhelg med Tractive Race i Borlänge.
Här säljs Karta & Program till Violenrallyt!
Tufft och händelserikt South Swedish Rally för VOC’s SverigeSerie.

Rally Uppland närmar sig, MK Tierp ser fram emot starten.
Årspremiär för Svenska RallyCupen på lördag, Violenrallyt i Malmköping.
Stor rallyhelg väntar, 566 svenska rallyekipage ute och tävlar.
Eklund, Blomqvist och Hallberg bland senaste namnen till Rally Magic i Höljes.
Plats för fler till Skogsåket, anmälan förlängd.
Quandt och Seel klassfyra i Rally Tabuk.
Foto från Rally Nyköping, sex specialsträckor och service.
Volvo Euro Cup slår nytt rekord med 40 bilar till Finland.
Häng med på Vara MK´s 100-årsfinal, anmälan till Varvloppet stänger ikväll.
Rally SM tabeller efter Rally Nyköping, halvtid i SM serien.
Foto från Rally Nyköping, lördag förmiddag.
WRC tabeller efter Rallye de Portugal.
Tom och Andreas tvåa i Rally Nyköping efter en stark insats.
Ogier tar hem Rally de Portugal.
Foto från Rally Nyköping, fredag.Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Månadens mest lästa:
» Så sänder Tv4 Motor, TV12, Sportkanalen och SVT från Rally de Portugal.
» Eklund, Blomqvist och Hallberg bland senaste namnen till Rally Magic i Höljes.
» Pontus Tidemand siktar högt - teamar upp med nystartade Motorsport Experience.
» Hyundai snabbast inför Rally de Portugal, Svenskarna topp tre i WRC2.
» Karta, så körs Bauhaus Royal Rally of Scandinavia 2024.
» Följ lördagen i Rally Nyköping, South Swedish Rally och Rally de Portugal.
» Följ Rally Nyköping, SSR Rallysprint och Rally de Portugal.


Mest lästa nyheter:
»
Upplev Rally & Konst i Järnboås - tavlor, keramik, bilar och rallyåkare!
»
Åk Rally Swedens sträckor direkt i datorn, spännande teknik ger dig möjligheten.
»
SM Sprinten inställd, hela SM veckan ställs in p.g.a. Corona smittan.
»
Följ avslutningen på Rally Turkey Marmaris, så körs söndagen.
»
Följ Elektrikerna Marknadsnatta - här säljs Karta och Program.
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Bouffier tar plats hos Hyundai - bildar team med Hänninen.
»
De nya rallybilarna - R5 reglementet hett bland tillverkarna.
»
Rallyåkaren Ingvar Carlsson har gått bort.
»
TV-tider för veckans Monte Carlo Rally.
»
Efterlysning på stulen rallybil, Volvo 240.
»
Emiltrofén ställs in - tufft för Bilsport RallyCup och Rallyklassikerna.
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Häftiga Abarth Rally Cup går mot 2020, stora och enkla prispengar att samla.
»
Rally EM kalendern presenterad för 2020.
»
Rally på TV ikväll, Topdriver.
»
Ove ´Påven´ Andersson omkom i bilolycka.
»
WRC sändningar gratis på nätet, men svårare att se på TV?
»
SVT direktsänder 6 av 10 specialsträckor i Arctic Rally Finland!
»
Tider, Resultat och Info om Monte Carlo Rallyt.


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.