Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Trendab AB   

   
SA Tech AB   

   
Mastertrailer.   

   
Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   
MaxSport   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© AE Motorsport.
© AE Motorsport.
Anton Eriksson och Lars Andersson kör SM, SM Veckans Vintersprint, Svenska RallyCupen och Rally Sweden i teamets Skoda Fabia R5.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Oscar Sundell har i år setts med Toyota Corolla, den är nu såld och BMW Compacten uppdateras för att vara redo för 2019!

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Andreas Hultström och Tom Törngren fortsätter med VOC och siktar på seger i Svenska RallyCupen!

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Max attack med en stor Volvo S80, så har vi sett bröderna Broberg under 2018. Under 2019 ska de testa S60 mot S80 i grupp E.
Del 1; Vem kör vad 2019, bl.a. Eriksson i blå/gul Fabia mot VM, SM och Svenska RallyCupen.

Igår dök SMK Sundsvalls Anton Erikssons namn upp i anmälningslistan till Rally Sweden, Anton har i år setts tävla flitigt och ökat tempot i teamet Skoda Fabia R5. Först, hur summerar ni årets säsong?
- Ja, under 2018 tävlade teamet i Rally-SM och Svenska RallyCupen. Slutade på sjätteplats i Rally SM och körde hem Svenska RallyCupen totalt!

Var kommer ni lägga fokus på tävlandet kommande år?
- Planen är att fortsätta i både Rally-SM och Svenska RallyCupen med samma Skoda Fabia R5 som i år. Vi kommer också ställa upp i SM-sprinten under SM-veckan på hemmaplan i Sundsvall samt VM tävlingen Rally Sweden. Det innebär att årets två första månader blir hektiska.
- Utöver detta kan det bli en utlandsstart på asfalt också flikar teamet nye faste co-driver Lars Andersson in i diskussionen.

Och målet är att försvara segern i Svenska RallyCupen och kliva uppåt i SM?
- Ja siktet är att komma på pallen i SM klassen Trimmat 4WD (R5) och att vinna 4WD i Svenska RallyCupen igen.

Lars Andersson blir permanent co-driver och man planerar att köra på egna noter i SM serien. Samtidigt lämnar Skodan sina klassiska gröna färger och blir blå/gul med den nya dekoren som just satts på bilen.
- Första tävlingen för teamet var planerat för SM deltävlingen Bergslagsrallyt. Men det har varit ett långt uppehåll sedan sista tävlingen i oktober så för att förbereda oss kommer vi köra Finnskogsvalsen i Torsby i den öppna klassen för att få rekognosera och skriva egna noter och komma väl förberedda. Möjligen kommer vi också köra ett test innan Finnskogsvalsen för att komma igång än bättre.


Sundell satsar på SM i BMW Compact.
Oskar Sundell har i år setts tävla i bland annat Toyota Corolla, men den är nu såld och vad väntar här näst?
- Ja Toyotan är såld och vi håller på att uppdaterar min BMW Compact till det nya grp H reglementet. Det är i den ni kommer få se mig och Håkan Jacobsson köra Rally SM med i trimmat 2wd under 2019.

Du har tidigare setts tävla flitigt, antar att mer än SM står på agendan?
- Vi ska även köra SM-veckan Vinter och Sommar. Sen blir det lite strötävlingar i mån av tid.

Och uppdateringarna på BMW´n är på god väg?
- Vi jobbar hårt just nu för att bli klara och räknar med att köra test i Sveg under trettonhelgen. Men sen kör vi nog nån tävling också innan Bergslagsrallyt för att verkligen vara redo.


Hultström går för seger i Svenska RallyCupen.
Från 4wd och 2wd går vi vidare mot de otrimmade klasserna och åkarna. Andreas Hultström har setts flyga fram i VOC klassen genom sista säsongerna, vad väntar 2019?
- Jag och co-driver Tom Törngren fortsätter vårt samarbete och tänker satsa på att åka Svenska RallyCupen även nästa år. Målet är självklart att försöka förbättra vår andraplacering från i år. Vi kommer också åka andra tävlingar utanför cupen för att hålla uppe tempot under säsongen.

Då fortsätter ni också med årets bil?
- Vi kommer att åka samma VOC´are som vi åkte större delen av 2018 med. Jag kommer även att klassa upp mig till A-förare.
- För att vara så väl förberedda som möjligt ska vi plocka ner och gå igenom bilen så den är på topp.


S60 eller S80 för Brobergs - fortsätter i grupp E.
När det gäller grupp E har Broberg Brothers Rally med Alexander & Rickard Broberg setts tävla i en klart udda bil, en stor Volvo S80.
- Vi startar säsongen 19:e januari med åtta sträckor i Treskerundan, och sedan vidare som 0-bil i Bergslagsrallyt helgen efter.

Ryktet säger att ni fortsätter i samma klass, d.v.s. grupp E?
- Ja klassen passar bra på många sätt. Niklas Ledin har byggt vår nya bil, en ny Volvo S60 som 2019 ska få jämföras med deras S80 som vi åkt med i år. Vilken av bilarna vi åker i när höstmörkret tränger på får visa sig, om någon av dom lever vill säga.

Och målet är nya pokaler?
- Att fira en ädel valör i Svenska RallyCupen är huvudmålet. Det är många snabba och trevliga Grupp E åkare söder ut, så vi ska också försöka klämma in några av Sydsvenska Rallycupens tävlingar och vill gärna åka 0-bil på SM tävlingar om möjlighet finns.
- Vi ser fram emot att komma ut i skogarna igen och vi känner oss väl förberedda för kommande bataljer, avslutar Alexander.

De närmsta dagarna väntar fler delar i populära reportageserien "Vem kör vad 2019" där vi får möta fler team som berättar om sina planer för det kommande året.


Publicerad: 2018-12-28 19:56






Solberg nöjd ledare i Bauhaus Royal Rally of Scandinavia, Svensk trippel i Junior EM.
© emotorsport.seEfter första hela dagen i Royal Rally of Scandinavia är det fjolårsledaren Oliver Solberg som håller ledningen, svensken tog kommandot på dagens andra sträckan där han tog över ledningen från Hayden Paddon.
- Inte helt nöjd med känslan, men visst vi leder och det är bra, tror vägarna imorgon pas...

Publicerad: 2024-06-14 20:58


Solberg leder efter extremt jämn första dag av Bauhaus Royal Rally of Scandinavia.
© Bauhaus Royal Rally of ScandinaviaDen regerande kungen i BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia regerar efter den första dagen. Hemmasonen Oliver Solberg leder EM-rallyt i Värmland med tre sekunder efter en extremt jämn första dag i skogarna.

Efter att ha inlett rallyt som åtta på den första sträckan utanför BAUHAUS på torsdagskvälle...

Publicerad: 2024-06-14 20:45


Följ fortsättningen av Bauhaus Royal Rally of Scandinavia och starten av SM Pohjanmaa Ralli.
© emotorsport.seEn spännande första loop är avverkad, de tävlande har hunnit med en vända tillbaka till serviceplatsen i Karlstad för halvtimmans service. Nu väntar ett andra varv på dagens fyra sträckor på fyra mil.

Grönlund, Bondestad, Colins och Gårdsjö körs en andra vända med start från klockan 13:53, dagens...

Publicerad: 2024-06-13 23:45


TV & Radio tablå för fredagen av Bauhaus Royal Rally of Scandinavia.
© emotorsport.seÅtta sträckor under fredagen, bland annat välkända Colins med just Colins Crest som publikplats. Fyra sträckor som går dubbelt, mellan varven drar man till serviceplatsen i Karlstad, där också dagen avslutas.

För den som inte är på plats, eller medans man väntar i skogen kan sträckorna ses live, ...

Publicerad: 2024-06-13 23:28


Följ fredagen i Bauhaus Royal Rally of Scandinavia, åtta sträckor på åtta mil.
© emotorsport.seÅtta sträckor väntar första etappen i Bauhaus Royal Rally of Scandinavia, 8 mil special, vid 07:51 går de tävlande iväg på sträckan Grönlund på dryga milen i längd.

Sträckan följs upp av Bondestad på knappt 12km innan Colins med välkända Colins Crest som publikplats. 12km långa Gårdsjö avslutar ...

Publicerad: 2024-06-13 22:43


Paddon toppar Bauhaus Royal Rally of Scandinavia, Hallberg leder Junior EM.
© emotorsport.seBauhaus Royal Rally of Scandinavia är i full gång, sträckan Galtryggen på 4,6km inledde förmiddagen med träning, kval och shakedown. Oliver Solberg och Elliot Edmondson var snabbast både genom inledande träning och efterföljande kval, svensken startar därmed sist av Rally2 ekipagen under fredagen. I...

Publicerad: 2024-06-13 22:41


WebTV direkt från kvalet inför Bauhaus Royal Rally of Scandinavia.
© emotorsport.seVid klockan 11:00 startade träningen inför Bauhaus Royal Rally of Scandinavia, där hade Rally2 ekipagen chansen att känna på sträckan, justera inställningar för att vid 14:05 köra ett kvalåk som sätter startpositionerna.

Kvalet utgör startordningen när rallyt inleds med första sträckorna, kvalet ...

Publicerad: 2024-06-12 20:32


Träning, kval och shakedown på Galtryggen - start 11:00.
© emotorsport.seÅrets tredje EM / ERC deltävling, Svenska Bauhaus Royal Rally of Scandinavia med basen i Karlstad. Nya sträckan Galtryggen blir shakedown under torsdagen.

Shakedown inleds med fri träning som startar vid 11:00 för Rally2 ekipagen, sedan stängs sträckan och återöppnas med kvalet som avgör startord...

Publicerad: 2024-06-12 20:29


Rallylöftet Hugo Carlberg får chansen i SM-veckan.
© Annemo Friberg.Fem sekunder. Max. Sedan har Hugo Carlberg fixat fikabord i garaget. Nästa rally för Fagerstas talang blir SM-veckan Sommar.

När anmälningarna till rallysprinten under SM-veckan den 27 juni i Västerås strömmade in blev det osäkert. Skulle Fagerstas 19-årige B-förare gallras bort? Västmanlands i s...

Publicerad: 2024-06-12 20:16


Mille Johansson ska försvara EM-ledning på hemmaplan.
© Flat-out Media Agency19-årige rallyföraren Mille Johansson från Katrineholm ger sin in i hemmatävlingen BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia i Karlstad som ledare av Junior-EM, efter en seger och en tredjeplats i säsongsinledningen. En ledning Mille och kartläsaren Johan Grönvall från Arvika ska försöka försvara på hemmav...

Publicerad: 2024-06-12 14:13


Tidigare nyheter:
Träning, kval och shakedown på Galtryggen - start 11:00.
Rallylöftet Hugo Carlberg får chansen i SM-veckan.
Mille Johansson ska försvara EM-ledning på hemmaplan.
Snart rullar det igång, livebilder från Bauhaus Royal Rally of Scandinavia under eftermiddagen.
10 förare redan klara för KlassikerRallyt under Klassikerfestivalen i Valdemarsvik.
Inför Bauhaus Royal Rally of Scandinavia, Tidsplan, Startfält, nyheter, m.m.
Rally1 och Rally2 reglementena ligger kvar i två år, WRC-teamen stannar kvar.
1300 Rallycup summerar Kolsvarundan.
Stor Radio & TV tablå för Bauhaus Royal Rally of Scandinavia.
Tre Svenskar för helgens finska SM Pohjanmaa Ralli.
Galtryggen - ny kvalsträcka klar till Bauhaus Royal Rally of Scandinavia.
Listan gallrad, 50 namn klara för SM Veckans rallysprint i Västerås.
GK Door Team Swedens Patrik Hallberg med Peugeot 208 Rally4 från TRT-teamet i Royal Rally.
Mycket rally i tv-rutan - SVT sänder 12 sträckor från Bauhaus Royal Rally of Scandinavia.
ERC tabellerna inför Bauhaus Royal Rally of Scandinavia.
Kristensson rallyvinnare i BMW, rattade hem seger i Dackefejden.
Himlarace i helgen, se backeliten göra upp - Stig Blomqvist föråkare i Audi S1.
Klappjakten först ut för Bilsport Rally Cup 2025.
Sydsvenska Mästerskapet i Rally summerar Dackefejden.
Tom snabbast med bränsle från VXO Fuels.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Ekrundan 07/09


Rally SM:
East Sweden Rally 23-24/08


Rally VM:
Orlen 80th Rally Poland 27-30/06


Svenska RallyCupen:
Kullingstrofén 03/08




Foto:
Kolsvarundan.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Varvloppet.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Violen Rallyt.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rally Nyköping.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.