Mats Bilar   

   
Trendab AB   

   
SA Tech AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   
MaxSport   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Täta fajter när VOCs nationella serier gästade Killingen.
PRESSRELEASE

När teamen i VOC Mekonomen Rallys SverigeSerie och SommarSerie drabbade samman i Kil gångna helg kryddades bataljen av flera riktigt täta fajter. André Nygren visade klass och vann högsta Elitklassen och var också totalsnabbast. Vinnaren i Elit B hette som oftast den här säsongen Emil Andersson, han var också på god väg att än en gång bli totalsnabbaste VOC bil oavsett klass men en miss några kilometer från mål på sista sträckan grusade den förhoppningen. I Cupklassen presenterade sig en ny fartfantom Gustav Johansson med en klar seger, ännu ett namn fostrat i VOC att hålla ögonen på för alla oss som älskar svenskt rally och ser en ljus framtid för sporten.

I fjol tvingades Kil MK ställa in Killingen i sista stund pga av problem med några vägar. I år tog tävlingsorganisationen rejäl revansch och bjöd på en tävling med rakt igenom kanonsträckor.
– Vår klass har besökt Killingen många gånger de senaste åren och årets upplaga var en riktig höjdare med kanonsträckor rakt igenom, berättar klassansvarig Roger Fransson.

Vi är väldigt noga med vilka rallyn som kommer med i våra tävlingskalendrar. Det ska förstås vara riktigt fina rallyn med tillräckligt många kilometer specialsträcka, av olika karaktär och på olika underlag. Men det räcker inte med det. Dessutom ska rallyna vara spridda geografiskt över landet och som helhet ska seriernas sammansättning spegla klassens utbredning. Rallyna ska också ligga rimligt jämnt fördelade tidsmässigt och eftersom att många betalar hela eller en stor del av sin budget med egna pengar så ska det också helst vara en löneutbetalning mellan varje serietävling.
– Totalt sett är allt detta en nästan omöjlig ekvation att få ihop ändå brukar vi lyckas få till riktigt bra serier varje år. Tack alla Sveriges rallyarrangörer för att ni gör detta möjligt. Och tack till alla funktionärer, det är ni som är svenskt rallys osynliga hjältar som gör jobbet både före, under och efter alla rallyn. Egentligen är det ni och inte vi förare som borde få alla pokaler.

André Nygren stod pall för favorittrycket i Elit A
Redan innan rallyt så slog klassansvarig fast att André Nygren är den man måste slå om man vill vinna högsta Elitklassen i VOC Mekonomen Rally.
– Att tippa André Nygren är lite grann att ”fegspela” på den rIktiga lågoddsaren. Men precis som jag också förutsåg så var han allt annat än ohotad. Daniel Torph på andra plats, Oskar Larsson på tredje och Dennis Askling på fjärde bekräftar bara att den här gången hade klassansvarig tur i sitt förhandstips, eller kanske att jag har ganska god koll på klassen och i synnerhet på klassens stjärnor. Hur var det Ingemar Stenmark sa: ju mer jag tränar desto mer tur får jag.

Det gjorde Emil Andersson i Elit B också
Klassansvarigs spik i Elit B var Emil Andersson.
– Tänk att jag fick rätt där också. Jag tippade också att chansen var god att Emil skulle köra in som snabbaste VOC totalt. Länge såg jag ut att få rätt i den profetian också. Men en snurrning ungefär mitt på den korta avslutande sträckan spräckte det tipset. Nu får Emil nöja sig med klassegern och den bara med en hårsmån eller rättare sagt 0,9 sekunder före unge supertalangen Isac Nordström ett namn för vilken första klassegern i Elit B i en nationell serietävling, och måhända också första tävlingen som totalsnabbast, är precis som jag sa redan före Killingen bara en tidsfråga. Vilka fantastiska förare den här klassen fostrar på löpande band. Håll ögonen på Isac Nordström.

Det gick jättefort också bakom tätduon.
– Trea blev Fredrik Alin som hittade tillbaks till den fina fart vi vet att han besitter men som inte riktigt velat infinna sig den här säsongen. Nu kom den. Härligt Fredrik! Patrik Fredriksson hade jag också med i förhandssnacket och till en början såg jag ut att få rätt även i detta. Men en avåkning på dagens tredje sträcka knäckte det tipset. En sträckseger på sista sträckan visade dock med eftertryck att jag inte var fel ute i tipset och steg för steg körde Patrik upp sig till en slutlig sjätteplats.

I Cupklassen presenterade sig Gustav Johansson med en klar seger
Om klassansvarig var framgångsrik i att tippa VOC Mekonomen Rally Elitklasser så var det desto sämre med Cupklassen.
– Jag hade faktiskt ingen riktig koll på Gustav Johansson som presenterade sig med eftertryck och vann klassen klart, vi hann med att prata en del efter målgång och jag bad om ursäkt för min dåliga koll. Att vinna klassen med 53 sekunder och dessutom prestera nionde tid totalt är i det här VOC-sällskapet minst sagt imponerande.

Linus Thorsson fanns däremot med i förhandstipset.
– Linus hade jag med så att han åker in på andra plats är ingen överraskning. Men Markus Lodin på tredje är ytterligare en miss i förhandstipset från mig, bara att lyfta på hatten för prestationerna och lägga på bevakning för framtiden.

Värre för Mattias Jacobsson.
– Mattias var tagen av stundens allvar. Han som haft svårt att nå Kim Mastad under året såg precis som många av oss andra sin chans att äntligen få stiga upp överst på prispallen när Kim var upptagen med annat tävlande den här helgen. Men jag tror att Mattias var lite väl tagen av situationen och han hade nästan inte kunnat sova nätterna innan tävling. Han var med på en andra plats en halv minut efter dagens klassdominant Gustav Johansson, men på dagens fjärde sträcka tog allt abrupt slut för Mattias med en avåkning. Lite skador på hans superfina 240 och ett stukat självförtroende, men gudbevars inga personskador.

Vi tackar Kil för ett riktigt fint rally och säger på snart återseende.

Klassen laddar nu för nästa evenemang i SverigeSerien, fantastiskt fina Strömkarlsrallyt i Trollhättan som går av stapeln den 2 september. Knappt fyra mil specialsträcka och fantastiska kringfaciliteter med rallyts huvudplats på Nevs, dvs gamla SAAB i Trollhättan. Och inte minst den klassiska sträckan Kabelvägen. Wow! Ni som har tänkt åka, underlätta arrangörens finplanering och anmäl er redan nu. På raceconsulting.se hittar ni både inbjudan och gör er anmälan.


» Pressrelease från VOC Mekonomen Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease


Publicerad: 2017-08-17 17:01






Neuville före Tänak - Andersson före Solberg i WRC2.
Dubbelt Hyundai i toppen av Safari Rally Kenya efter första sträckan, 4,8km Super Special Kasarani. Snabbast genom sträckan Thierry Neuville med 0,1 sekund till Ott Tänak. In som trea Kalle Rovanperä med 0,7 sekund framåt, samtidigt Takamoto Katsuta jagandes tiondelen bakom.

Esapekka Lappi, Elfyn...

Publicerad: 2024-03-28 14:33


Information om Rally Anderslöv, stort intresse för gruspremiären.
© emotorsport.seIntresset för Rally Anderslöv har i år varit mycket stor, men tyvärr kan inte Trelleborgs MK hantera mer än cirka 120 startande i årets upplaga av Rally Anderslöv.

Efter att anmälan stängs 26/3 klockan 18.00 beslöt tävlingsledningen att Klass 1 A – B förare i Grupp E kommer inte att få starta i R...

Publicerad: 2024-03-28 05:31


McRae teamkamrat med Östberg i ERC serien 2024.
© emotorsport.seAlister McRaes son Max McRae inledde rallytävlandet på allvar förra året, satsade då på Junior EM serien där han körde fort men hade både tekniska problem och egna misstag som stoppade honom från framskjutna placeringar. I Lettlandslutade han t.ex. femma i klassen, en minuts prickar för felaktig ink...

Publicerad: 2024-03-28 05:17


Uppladdning inför långfredagens Konst & Rally i Örebro.
© Nils-Brage Pettersson.Förberedelserna i Örebro pågår för fullt inför påskhelgen, där är det dags för påskutställning med både rallybilar och konst hos Karin och Nils-Brage Pettersson.
Vi får se hur vädret kommer att bli, men jag är härdad. På ”Konst & Rally” vare sig det är under konstrundan Ljusstråk i Bergslagen, elle...

Publicerad: 2024-03-27 22:05


SS1 i Safari Rally idag på förmiddagen.
© Oliver Solberg Rally.Efter onsdagens shakedown väntar en lugn rallystart i Safari Rally Kenya, klockan 10:26 Svensk tid körs den 4,84km långa Super Special Kasarani som inleder rallyt.

En mjukstart mot vad som väntar i helgen med 36 mil på riktigt besvärliga vägar, vi kan dock väntas se sträckor som stryks, både unde...

Publicerad: 2024-03-27 21:54


Gallring till Rally Anderslöv, en klass har plockats bort.
© emotorsport.seDet slutade på 140 ekipage till Rally Anderslöv, anmälan stängde under tisdagens kväll till Bilsport Rally Cups premiär 2024.

Redan tidigare stod det klart att en eventuell gallring skulle ske genom att en eller två klasser, beroende på storlek skulle helt lyftas bort från tävlingen, d.v.s. en el...

Publicerad: 2024-03-27 21:27


M-Sport satsar på ERC - full säsong med Jon Armstrong.
© emotorsport.se Irländaren Jon Armstrong är hårt knuten mot M-Sport genom karriären, nu tas nästa steg när de tillsammans gör en satsning på FIA ERC, EM serien.

Jon och M-Sport gör en gemensam satsning på en full EM säsong 2024, det innebär att de båda parterna i juni kommer till Sverige för Bauhaus Royal Rally...

Publicerad: 2024-03-27 14:04


Östberg och Barth i full ERC satsning med Citroen C3 Rally2.
© emotorsport.seIgår presenterade Hayden Paddon att han ska försvara sitt EM guld från 2023, idag presenterar Mads Östberg att han ihop med Patrik Barth gör en ny satsning och blir en stor konkurrent mot Hayden.

Det Norsk/Svenska ekipaget kommer köra full säsong med Citroen C3 Rally2 ihop med Tagai Racing Techno...

Publicerad: 2024-03-26 20:01


Rovanperä och Neuville delade tid på shakedown, dubbelt Svenskt i WRC2 toppen.
© Oliver Solberg Rally.Shakedown avverkad inför Safari Rally Kenya, tre åk, minst, för Rally1 ekipagen där Kalle Rovanperä och Thierry Neuville delade snabbaste tid över 5,4km långa Loldia sträckan.

Tre tiondelar efter var Esapekka Lappi medans Elfyn Evans som fyra var sekunden från dem snabbaste. Ott Tänak, Adrien Fou...

Publicerad: 2024-03-26 19:58


Svenskt till tjeckiska Historic Vltava Rallye i april.
© Anders Johnsen.Andra deltävlingen i FIA European Historic Rally Championship, EM serien för historiska bilar. Tjeckien med Historic Vltava Rallye från Klatovy den 19-20:e april. Anmälningarna har börjat trilla in och bland de 40-talet för historiska rallyt finns två Svenska ekipage.

Anders och Ingrid Johnsen gö...

Publicerad: 2024-03-26 19:57


Tidigare nyheter:
Torsdagsrally i Danmark - flera Svenska ekipage med och krigar.
WebTV och Resultat direkt från shakedown Safari Rally Kenya, start 8:00.
Imorgon klockan 8:00, TV och Resultat direkt från shakedown Safari Rally Kenya.
Andervang och Felke om helgens seger i Tyskland.
Paddon ska försvara EM guldet, återvänder till Sverige.
Dags för Safarirallyt, se Shakedown, Startfält, Tidsplan, TV-tider m.m.
Högt tryck på Rally Anderslöv, så går en eventuell gallring till.
Startlistan för WRC Croatia Rally, 68 tävlande - Andersson ende Svensk.
Sex WRC arrangörer klara för 2025, 15 länder jagar de 7-8 sista platserna.
Rally-TV i påsk, så sänds WRC Safari Rally Kenya.
Hansen klasstvåa i Holländska Zuiderzee Rally.
Storseger för Andervang i Tyska ADMV Rallye Lutherstadt Wittenberg.
Ingram vann brittiska rallypremiären.
Frank Tore Larsen söker revansch i Bauhaus Royal Rally of Scandinavia.
Oliver Solberg vill nå toppen, jagar poäng i veckans Safari Rally Kenya.
Rally SM i Tierp, Rally Uppland bjuder in Appendix K.
Fagersta MK laddar för Nattkröken - Historiska, DM och 7-klubbars, 5,5 mil fantastiska rallyvägar väntar.
Följ Hansen, Andervang och Brittiska Mästerskapet.
Andervang segerfavorit i tyska Rallye Lutherstadt Wittenberg.
Hansen ses i lördagens Holländska Zuiderzee Rally.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Månadens mest lästa:
» Planerna för Royal Rally of Scandinavia 2024, publiksträcka på torsdag, mer Colins Crest, mer Legends.
» Rally-TV i påsk, så sänds WRC Safari Rally Kenya.
» Antti berättar om nya Finess Onotade Rallyserie, en serie i Mälardalen för de som åker onotat.
» Andre utställare klar i långfredagens Konst & Rally, SM ledande Mitsubishi Mirage.
» Tredje utställare klar för Konst & Rally på långfredagen, Volvo 940 Hb.
» Västervik blir huvudort för KAK Midnattssolsrallyt, 4WD och Regularity tillbaka - Rally Icons en nyhet.
» Landslaget blir ännu snabbare, Bilsportlandslaget växer, 14 rallynamn i listan.


Mest lästa nyheter:
»
Upplev Rally & Konst i Järnboås - tavlor, keramik, bilar och rallyåkare!
»
Åk Rally Swedens sträckor direkt i datorn, spännande teknik ger dig möjligheten.
»
SM Sprinten inställd, hela SM veckan ställs in p.g.a. Corona smittan.
»
Följ avslutningen på Rally Turkey Marmaris, så körs söndagen.
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Följ Elektrikerna Marknadsnatta - här säljs Karta och Program.
»
Bouffier tar plats hos Hyundai - bildar team med Hänninen.
»
De nya rallybilarna - R5 reglementet hett bland tillverkarna.
»
Rallyåkaren Ingvar Carlsson har gått bort.
»
TV-tider för veckans Monte Carlo Rally.
»
Efterlysning på stulen rallybil, Volvo 240.
»
Emiltrofén ställs in - tufft för Bilsport RallyCup och Rallyklassikerna.
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Häftiga Abarth Rally Cup går mot 2020, stora och enkla prispengar att samla.
»
Rally EM kalendern presenterad för 2020.
»
Rally på TV ikväll, Topdriver.
»
Ove ´Påven´ Andersson omkom i bilolycka.
»
WRC sändningar gratis på nätet, men svårare att se på TV?
»
SVT direktsänder 6 av 10 specialsträckor i Arctic Rally Finland!
»
Tider, Resultat och Info om Monte Carlo Rallyt.


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.