Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
MaxSport   

   
SA Tech AB   

   
Trendab AB   

   
Mastertrailer.   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Jari Liiten
© Jari Liiten
Mitsubishin har bytt färg under hösten och vintern, nu i Yokohama kostym när siktet är SM guld i 4wd Övriga.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Kristian Johansson har behållt Renault Clion men bytt R3 mot nya grupp H, siktet är SM medalj.

© Calle Carlberg.
© Calle Carlberg.
Snabbe junioren Calle Carlberg ihop med co-driver Torbjörn Carlberg går för SM säsong, nu är det Ford Fiesta R2 som gäller.

© Team Levin Motorsport.
© Team Levin Motorsport.
Henrik och Ida Levin lägger fokus på nya Volvo Euro Cup, ett gäng VOC tävlingar med start i Holland.
Del 6; Vem kör vad 2020, bl.a. Liiten laddar för SM & Kristian byter Clions R3 mot nya grupp H.

Sedvanligt inleder vid med fyrhjulsdrift och då hamnar vi hos Jari Liiten, redan under fjolåret testade han på 4wd och nu blir det mer.
- Planen är att komma in i fyrhjulsdrift så fort som möjligt och vara med och slåss om ett SM guld så gott vi kan. Som dom två senaste åren fortsätter jag för PP Engineering / Yokohama Motorsport i Gävle där jag trivs otroligt bra.

Det blir Mitsubishi precis som i dina 4wd inhopp under 2019?
- Yes, vi kommer att köra Mitsubishi Lancer som har fått sig en otrolig genomgång och uppdatering under hösten och vintern. Helgen efter jul var vi uppe hos Depå Grande och fick 22 mil test på otroligt fina vintervägar. Kommer att åka Hälsingerallyt som består av 5ss på olika vägar med 9mil och rekognosering. Ser det som en bra uppvärmning inför SM i Sandviken.

Var ser vi dig tävla, bara SM?
- Vi satsar först och främst på Rally SM i 4wd Övriga. Vad det blir mer är inte planerat, nog bara sporadiskt tävlande för att hålla tempot uppe, avslutar Jari.


I fighten om SM guld 2019 var Kristian Johansson, men det slutade med avåkning i Rally Blekinge och stukad bil. Vad sker nu?
- Planen är SM 2020 om det ekonomiska går i lås. Vi börjar med vintern och så får vi se, så länge vi kan vara med och slåss om medalj i SM är målsättningen att köra alla deltävlingar. Målet är naturligtvis ett SM guld! Och så ska vi hinna med några mindre lokala tävlingar under grussäsongen.

Samma bil, Renault Clio R3?
- Vi fortsätter i Trimmat 2wd med Renault Clio. Dock inte R3 utan uppdaterad till nya gr.H. Förbättringar på bromsar, motor och fjädring pågår. Blir förhoppningsvis något test innan SM premiären och kanske en mindre tävling om tid finns.

Teamet blir det samma?
- Fredrik Livh fortsätter som co-driver, mina pålitliga mekaniker i Tony Larsson, Tommy Träff och Mattias Modin plus några andra klippor som ställer upp när det krisar!


Snabb junior i Suzuki och Volvo, Calle Carlberg laddar nu för en säsong i R2.
- Vi satsar mot SM 2020 i R2-klassen. Efter mycket planerande och funderande har vi nu en Ford Fiesta R2 i garaget.

Får vi se dig i mer än SM?
- Målet med 2020 är att åka mycket tävling och skaffa erfarenhet i R2, men samtidigt skulle vi inte ställa upp i SM utan att tävla om ett guld. Vi vet att motståndet är extremt tufft och att bilen inte är den värsta, men utan höga mål kommer inte framgångarna. Alltså är förväntningarna inte så stora men målen höga.

Förberedelserna innan SM premiären?
- Det kommer troligtvis ta några tävlingar innan vi blir bekväma i bilen så fram tills dess får vi köra taktiskt. Förhoppningarna är att kunna köra något test eller tävling innan första SM-deltävlingen men där har vi inget klart än.


Henrik och Ida Levin ses alltid i toppen av VOC klassen, är planen att fortsätta där?
- Vi kommer primärt att rikta vårt fokus på nya Volvo Euro Cup. Vi vann den klassiska VOC Euro Cup tillsammans 2009 och Henrik vann den även 2006. Att köra utomlands är riktigt kul och ger en ännu större upplevelse med allt runt omkring. Ute i Europa är rally verkligen en fest och svenska ekipage får stor uppmärksamhet. Vi kommer därmed ses i samma "aquagröna" Volvo Originalbil som senaste åren.

Hinner ni med något mer tävlande på hemmaplan?
- Utöver "Europacupen" kommer vi även köra SSRC. Tanken var initialt att köra även Sverigeserien, men vi inser att vi behöver prioritera och då blev det tyvärr vintertävlingarna som fick stryka på foten, framför allt p.g.a. däcken hade tuggat hårt på budgeten för säsongen.
- Men vi ska väl reservera oss för planerna, Henriks båda föräldrar är sjuka så vi håller oss lite avvaktande för hur mycket vi kommer kunna köra i år. Familjen är trots allt det viktigaste vi har, men vi hoppas kunna köra det mesta, och satsar givetvis på att ta hem båda cuperna!/I>

Då blir det utlandsstart som inleder året?
- Ja årets första tävling blir troligen i Holland, där vi körde även 2019. Det är en omfattande tävling med många ss-mil på asfalt med bl.a. varvlopp inne i Emmeloord vilket brukar vara grymt kul.


Läs tidigare delar av "Vem kör vad 2020":
»
Del 5; Vem kör vad 2020, bl.a. Skoglund går för NM & Backström ska underhålla med "kutryggen".
» Del 4; Vem kör vad 2020, bl.a. Lahti i Mitsubishi WRC & Axelsson i SM med BMW M3.
» Del 3; Vem kör vad 2020, bl.a. Anton kör på egna noter & Harling vässar inför SRC.
» Del 2; Vem kör vad 2020, bl.a. Wikström i SM med WRC & Östlund upp som c-förare.
» Del 1; Vem kör vad 2020, bl.a. Rudengrens R5:a & Hannah ny i Jakobssons trebilsteam.

Publicerad: 2020-01-08 05:40






Sträckinfo, publiktips och programförsäljning inför Vilda Ryd Racet.
© Ryds MK.Sträckinformation och programförsäljning till helgens Vilda Ryd Racet.

SS1 ONE Nordic AB, 8,51 km:
Startar på en krokig byväg, som efter ett par kilometer övergår till en mindre väg med mycket sten i kanterna i ett par kilometer. För att efter ca halva sträckan återgå till byväg igen, som är någ...

Publicerad: 2024-04-22 21:10


Caroline Gassner ny co-driver till Jonna Eson Brådhe.
© emotorsport.seJonna Eson Brådhe, ny förare för mig 2024,
- I februari åkte jag och Jonna tävlingen Hasselasvängen tillsammans och kände att vi hade ett fint samarbete ihop. Nu väljer vi att ingå samarbete även resterande del av 2024, och vi bildar därmed helkvinnligt ekipage i 4wd, berättar Caroline Gassn...

Publicerad: 2024-04-22 21:06


Foto från Ekrundan Light, test och träningsdag hos SMK Eksjö.
© emotorsport.seUnder söndagen körde SMK Eksjö en test och träningsdag för framför allt klubbens medlemmar men också ett par gästande ekipage. De tävlande fick chansen att känna på bilarna efter vinteruppehållet och se att allt fungerar innan tävlandet drar igång under våren.
Åtta ekipage tog chansen att köra strä...

Publicerad: 2024-04-22 17:56


Sesks får drömchans av WRC Promotorn, två tävlingar i Fiesta Rally1.
© M-Sport.24-årige Lettländaren Martins Sesks får en drömchans, han kommer köra Ford Fiesta Rally1. Starterna sker med stöd av WRC Promotorn och i samarbete med M-Sport, där kommer Martins göra två starter.

Han inleder i Polen i slutet på juni med en Ford Fiesta Rally1 utan hybrid för att se och lära och a...

Publicerad: 2024-04-22 09:22


WRC tabellerna efter Croatia Rally.
© Toyota Gazoo Racing.WRC tabellerna summerade efter Croatia Rally, fyra deltävlingar som kan ge en fingervisning om hur året kan sluta. Thierry Neuville hade en tung söndag, samlade bra med poäng från första två dagarna och körde hem 19 poäng precis som jagande Elfyn Evans, fortsatt sex poäng mellan dem. Adrien Fourmaux...

Publicerad: 2024-04-21 21:19


Så gick det i rallyklasserna när Svenska Sprintserien inledde.
© emotorsport.seSvenska Sprintserien inledde sin säsong hos Vimmerby MS, fem tävlingshelger och två deltävlingar per arrangör är upplägget för säsongen. Första gången i Vimmerby för de 90-talet åkarna som kom för start - så här gick det i rallyklasserna.

"Lången" på pallen båda dagarna i trimmat 2wd.
Stö...

Publicerad: 2024-04-21 20:45


Foto från Svenska Sprintserien, deltävling 1.
© emotorsport.seSvenska Sprintserien inledde säsongen med dubbla tävlingar hos Vimmerby MS, träningsåk följt av två åk på tid gäller i serien. Ett 90-tal åkare gjorde upp under lördagen. I serien körs både rally och rallycross bilar, helgens tävling innebar start på klubben folkracebana innan man tog tunneln ut och...

Publicerad: 2024-04-21 19:05


Pettersson åkte hem Skänningeknixen.
© emotorsport.seSkänningeknixen med tre omgångar på varvlopp, knappt fyra minuters körtid per åk för de snabbaste i rallyt. Just snabbast var Tobias Pettersson och Åke Kjellgren i Mitsubishi Lancer EVO6 som tog hem totalsegern 15,2 sekunder före Heidi Ryrlén som B-förare i Trimmat 2wd. För 4wd klassen var det Mikae...

Publicerad: 2024-04-21 17:35


Ogier kör hem Croatia Rally, avåkning stoppade Neuvilles segerchanser.
© Toyota Gazoo Racing.Toyota Gazoo Racing tog många poäng under söndagen när Croatia Rally avslutades, dagens andra sträcka blev den som kastade om resultaten. Sebastien Ogier gick från sin tredjeplats till ledning, samtidigt föll ledaren Thierry Neuville till tredjeplatsen sedan han sladdat av vägen. Elfyn Evans behöll ...

Publicerad: 2024-04-21 16:33


Hässleholms GP, ny riktning och fler varv nästa helg.
© Hässleholms MK.Nytt för i år är att man vänder på körriktningen samt att vi kör tre varv/sträcka. Det gör att tävlingen är 7,5km längre än i fjol.

Skall fjolårssegraren, Stig Andervang ta hem det i år också, eller kommer hemmafavoriten Rolf Grybb att segra?

Skall Joakim Kristiansson ta sin andra asfaltseger...

Publicerad: 2024-04-21 07:53


Tidigare nyheter:
Hässleholms GP, ny riktning och fler varv nästa helg.
Andraplats för Helin i Danska Yding Rally, bra start med nya bilen.
Söndagsrally med Sprintserie, Skänningeknix och Croatia Rally.
Hansen sexa i Rallye Sumava Klatovy, men rallyt avbröts efter tre sträckor.
Täta kampen i Kroatien rullar vidare, Neuville tog flest WRC poäng efter lördagen.
Hemmaförare i Toyota snabbast i Historiska EM, Historic Vltava Rallye.
Andervang snabbast i Aspgren Byggsprinten.
Söndagsrally på asfalt, Skänningeknixen på gång.
Följ Svenskarna i Aspgren Bygg sprinten, Sprintserie, Rally Yding, Kroatien och 2x Tjeckien.
Neuville och Evans delar ledning i Kroatien efter fredagen, dubbelt Citroen i WRC2.
90 åkare inleder Svenska Sprintserien i Vimmerby i helgen.
100 bilar i Aspgren Bygg sprinten, tävlande för Upplands DM.
Följ fredagens tävlande i Croatia Rally och Historic Vltava Rallye.
Två sträckor dubbelt för Dackefejden i Kosta.
Ogier snabbast på shakedown inför Croatia Rally.
Hallberg kör Polo R5 i SM Veckans rallysprint.
Följ shakedown inför Croatia Rally, WebTV & Resultat.
Rallyintresset håller i sig, starka startfält under våren.
Resultat & WebTV direkt från shakedown Croatia Rally torsdag 9:00.
Anmälningslista, Solberg & Andersson är Svenskarna bland 69 ekipage till Rally de Portugal.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Månadens mest lästa:
» Finsk Yaris till Rally Nyköping, 33 anmälda ekipage hittills.
» Fullmatad TV tablå för helgens WRC Croatia Rally.
» 17 sträckor, 19 mil - start hos Bauhaus med publiksträcka - tidsplan med sträckor, så körs Royal Rally of Scandinavia.
» Hansen tog hem ett soligt Rally Anderslöv.
» Följ Rally Anderslöv, lördagens gruspremiär i söder.
» Neuville och Evans delar ledning i Kroatien efter fredagen, dubbelt Citroen i WRC2.
» Anmälningslista, Solberg & Andersson är Svenskarna bland 69 ekipage till Rally de Portugal.


Mest lästa nyheter:
»
Upplev Rally & Konst i Järnboås - tavlor, keramik, bilar och rallyåkare!
»
Åk Rally Swedens sträckor direkt i datorn, spännande teknik ger dig möjligheten.
»
SM Sprinten inställd, hela SM veckan ställs in p.g.a. Corona smittan.
»
Följ avslutningen på Rally Turkey Marmaris, så körs söndagen.
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Följ Elektrikerna Marknadsnatta - här säljs Karta och Program.
»
Bouffier tar plats hos Hyundai - bildar team med Hänninen.
»
De nya rallybilarna - R5 reglementet hett bland tillverkarna.
»
Rallyåkaren Ingvar Carlsson har gått bort.
»
TV-tider för veckans Monte Carlo Rally.
»
Efterlysning på stulen rallybil, Volvo 240.
»
Emiltrofén ställs in - tufft för Bilsport RallyCup och Rallyklassikerna.
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Häftiga Abarth Rally Cup går mot 2020, stora och enkla prispengar att samla.
»
Rally EM kalendern presenterad för 2020.
»
Rally på TV ikväll, Topdriver.
»
Ove ´Påven´ Andersson omkom i bilolycka.
»
WRC sändningar gratis på nätet, men svårare att se på TV?
»
SVT direktsänder 6 av 10 specialsträckor i Arctic Rally Finland!
»
Tider, Resultat och Info om Monte Carlo Rallyt.


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.