MaxSport   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   
Mastertrailer.   

   
SA Tech AB   

   
Trendab AB   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Volvo Euro Cup går mot strömmen, mer än halva startfältet i Hassela.
PRESSRELEASE

Det är ju fantastiskt att det finns något som går emot strömmen då det gäller detta med intresse för vintertävlingar i Sverige. För det måste man ju ändå säga när SMK Hälsinge på söndag uppnått sitt stipulerade max antal startande med 62 st anmälda ekipage.

Hassela svängen som går ut som första deltävlingen i årets Volvo Euro Cup har med sina fina vintervägar och välkomnande arrangör lockat inte mindre än 36 startande team. Här råder minsann inget missnöje med dyra priser, långt till tävling eller andra liknande skäl att inte komma till start. Nej istället har vi bara fått fler och fler med ökat intresse att delta redan i första deltävlingen som ifjol egentligen mest lades till för att vi skulle ge de teamen i norr närhet till i alla fall en tävling. Då kom 10 team till start. Så utvecklingen är enorm. Känns rätt att vi skrev ett 3 års avtal då vi startade upp tillsammans med SMK Hälsinge ifjol.

Totalt sett är det redan över 50 team som anmält intresse att köra 3 tävlingar eller fler under året så succén är onekligen ett faktum inför säsongen. Mest roligt är att vi har lockat många av de snabbaste unga VOC förarna att satsa på cupen, det är ju för dem jag har startat cupen överhuvudtaget egentligen. Snabba namn som Arvid Larspers, Ville Larsson, Valenin Mårtensson, Gabriel Banger , Linus Erixon är ju bara en del av de namn som vi har på listan inför säsongen. Gemensamt för alla är att de vill köra en cup som ger mycket erfarenhet med alla sina SS mil samt den gemenskap som VEC skapat.

VEC1 klassen för standardbilar med A& B förare med 13 bilar till start.
Här kommer de allra snabbaste av Sveriges volvoförare till start då det gäller standardbilar. Det blir ett getingbo av förare som vill sätta ribban på vilken fart som gäller under året. Magnus Mellqvist som blev total tvåa i cupen samt även i fjolårets tävling i Hassela är sugen på revansch såklart. Men det blir inte utan konkurrens från medtävlare som Gustav Johansson som gör comeback i cupen eller nya namn för cupen som långväga David Pettersson och Kent-Ola Björklund.

En liten bubblare är återfallsförbrytaren Torbjörn Johansson från Vänersborg som så här över 13 års uppehåll inte kunde motstå möjligheten att köra en sådan cup som denna. Unga adepter såsom Arvid Larspers och Gabriel Banger vill nog gärna vara med och sätta ”gubbarna på plats”.

VEC2 klassen för standardbilar med C- förare med 7 bilar till start.
Bland c-förarna vill jag direkt höja ett varningens finger för norska paret Öystein & Lill-Katrin Hansen som inte åker till Hassela för att vila. Nej här är ett par som är vana vid att i cupen inte spara på farten redan från allra första SS metern. Utmanare till dem finns alltid lika glada och snabba Krister Olsson från Katrineholm som är laddad till tänderna och vilt framjagad av sambon Cecilia i högerstolen. Mest ruin i klassen finner vi i Ingvar Ivarssons bil med Pierre Ellison vid noterna. Kul inslag är sist anmälde Ville Larsson från västkusten som nybliven körkortsinnehavare denna säsongen kommer ge pappa Ralf en resa med fart.

VECC1 bilar upp till 2 liter 4 bilar till start.
Ett aktat namn med sina snabba framfarter i Volvo PV är Kim Sevius som kommer till start i cupen. Här får vi nog tveklöst sätta Kim som storfavorit till segern i klassen. Utmanare är Ola Eklund med ytterligare en PV som gått inte mindre än 13 Midnattsolsrallyn. Håkan Holm i sin Amazon och Stefan Norberg i en Volvo 142

VECC2 bilar över 2 liter med 12 bilar till start.
Här har vi klassen med ett vilt getingbo av testosteronstinna gubbar som skall visa var skåpet skall stå allihopa. Till start kommer Håkan Lindh och även Erik Eriksson direkt från Svenska Rallyt med fart i kroppen. Säkerheten själv Janne blom kommer med helt nybyggd bil till start i sin påskgula 240. Marin Lindén som vi normalt brukar se i sin PV från bl.a RAC Rallyt har nu skaffat sig en 240 för att ”hänga” med de andra AppK bilarna. Peter Johansson har förberett sig ända ner till mikroskopisk nivå ända sedan November och tar bl.a in lite coaching avseende notskrivande från Jonna E:son Brådhe. Long distance priset får väl gå till Håkan Bercic som lämnar Trelleborg på fredagen för att bege sig de 100 milen enkel resa.

Tävlingen avgörs på 2 SS som körs 2 ggr och totalt handlar det om 6mil SS.


» Pressrelease från Volvo Euro Cup.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease


Publicerad: 2024-02-19 21:43


Mikko i Toyota toppar Rally Hungary, Carlberg tvåa i Junior EM debuten.
© FIA ERC.Första dagen av Rally Hungary avverkad, sex sträckor och för Toyota Gazoo Racing har dagen varit en succé. Även om inte finska företaget har en officiellt satsning så har de två privata kunder i topp, finske Mikko Heikkilä toppar rallyt.

Finländaren med nära timmans körtid i Toyota GR Yaris Rally...

Publicerad: 2024-04-13 20:23


Aprilsprinten inledde Eskilstuna Sprintcup.
© emotorsport.seEskilstuna MK startade rallyåret med Aprilsprinten, den drog igång klubbens egna Eskilstuna Sprintcup. Ulf Pettersson körde hem segern totalt i Ford Fiesta R5:an där Kim Nyden var 1,4 sekunder bakom efter de tre åken, tredjeplatsen för Pontus Florin.

Arrangörsklubbens Robert Eriksson i Renault Cl...

Publicerad: 2024-04-13 18:56


Kristensson körde hem Simrishamnsmixen.
© emotorsport.seMed endast Södras DM på inbjudan var det en något kompaktare version av Simrishamnsmixen när rallyt gjorde comeback, två sträckor dubbelt och drygt 3 mil special. Sträckorna Gyllebo och Spjutstorp gick dubbelt under lördagen.

Tom Kristensson tog kommandot från start och vann rallyts fyra sträckor...

Publicerad: 2024-04-13 18:20


RS åkarna i söder inleder med BilMånsson Rallysprint.
© Henrik Åkeson, Henrikrallyfoto.Söndagen inleder Södras RS-åkare med BilMånsson Rallysprint hos SMK Hörby, varvlopp med tre varv per omgång vilket ger knappt 2 mil special.

Nio av de 12 inbjudna klasserna bemannade av de 55 åkarna i listan, ut för 4wd klasser ses Dansken Kenneth Madsen utmana Stefan Kristensson, Magnus Hägg och...

Publicerad: 2024-04-12 20:53


Följ lördagens rally, bl.a. Aprilsprint, Simrishamnsmix och EM i Ungern.
© emotorsport.seLördagarna och helgerna blir allt mer fullmatade med rallyn, för var vecka startar säsongen upp i Sverige. Aprilsprinten hos Eskilstuna Mk är störst med närmare 140 startande under lördagen. Aprilsprinten inleder Eskilstuna Sprintcup på klubbens motorområde, på plats är också Historiska Sprint & Bac...

Publicerad: 2024-04-12 20:49


Cais snabbast på ss1 i Rally Hungary, Carlberg delad J-EM trea.
© Skoda Motorsport.I Junior ERC klassen var det Estländaren Jaspar Vaher i Ford Fiesta Rally4 som var snabbast genom ss1, en kort publiksträcka. Segern togs 1,2 sekund före Max McRae.

Som delade treor ses Opel Motorsports båda juniorer, Calle Carlberg och Timo Schulz som båda var 1,8 sekund bakom snabbaste ekipage....

Publicerad: 2024-04-12 20:40


Calle sjua, Mille elva på shakedown i Junior ERC.
© FIA ERC.Om Skoda dominerade kvalet i Rally2 klassen är det Peugeot i Rally4 och Junior ERC klassen. Dubbelt Italien genom Davide Pesavento och sedan Mattia Zanin som tvåa där 1,5 sekund skiljde dem båda. In som trea hemmahoppet Patrik Herczig när tiderna för shakedown äntligen presenterades.

Som sjua ses...

Publicerad: 2024-04-12 18:18


Skoda dominerade kvalet i Rally Hungary, sjukdom stoppade Östberg och Barth.
© Skoda Motorsport.Tre Skoda Fabia RS Rally2 i toppen av kvalet till Rally Hungary, årets ERC premiär. Polacken Mikolaj Marczyk toppade kvalet knappt halvsekunden före Simone Tempestini och som trea fransmannen Mathieu Franceschi. Bäst utanför Skoda var fyran Mikko Heikkilä som var 1,3 sekunder bakom snabbaste bil gen...

Publicerad: 2024-04-12 17:42


Så körs Rally Legends under Royal Rally of Scandinavia, sträckor och tidsplan!
© emotorsport.se Bauhaus Royal Rally of Scandinavia Legends var en uppskattad pausunderhållning 2023, om än att ett fåtal bilar endast åkte en sträcka per dag mellan EM förarna, då såg vi stora delar av familjen Solberg och Alister McRae bland åkarna och flera av bilarna var långt ifrån besiktade och användbara för...

Publicerad: 2024-04-11 21:50


WebTV direkt från kvalet 14:15 inför Rally Hungary här!
© emotorsport.seVid klockan 11:00 inleds fria träningen för Rally2 ekipagen på 4,6km långa sträckan Gyártelep. Där får de tävlande en chans att känna på underlaget innan de vid 14:16 kör sitt kvalåk och detta direktsänds i vår WebTV & Video avdelning. Vid 15:10 öppnas sträckan för övriga ekipage att köra in sig inf...

Publicerad: 2024-04-11 21:01


Tidigare nyheter:
Så körs Rally Legends under Royal Rally of Scandinavia, sträckor och tidsplan!
WebTV direkt från kvalet 14:15 inför Rally Hungary här!
17 sträckor, 19 mil - start hos Bauhaus med publiksträcka - tidsplan med sträckor, så körs Royal Rally of Scandinavia.
Närmare 140 åkare för lördagens Aprilsprint i Eskilstuna.
WebTV live från kvalet inför Rally Hungary fredag eftermiddag här.
Ny publikparkering, 140 ekipage, tidigare start - info inför Aprilsprinten.
Anmälan till Bauhaus Royal Rally of Scandinavia och Legends öppnar.
Mille Johansson inleder jakten på EM-guldet i Ungern.
70-talet bilar ut för Simrishamnsmixen.
Säsongsstart för EM-serien, regeländringar och nyheter inför säsongen.
Meeke kör Nya Zeeländska Otago of Rally, startar i Ford Escort MK2.
Andervang i helgens tyska ADAC Roland Rallye Nordhausen.
ERC premiär i Ungern, tre Svenska ekipage i Rally Hungary - Startfält & Tidsplan.
Vimmerby MS tar tempen på två favoriter inför Svenska Sprintcupens premiär i Gnagaredalen.
Andra deltävlingen i Brittiska rallymästerskapet till helgen.
Mikkelsen kör helgens Italienska RA Rally Regione Piemonte.
Tjecken Mares gör ERC satsning i Toyota GR Yaris Rally2.
Hansen nöjd med Rally Anderslöv, siktar nu mot Tjeckien.
Fullt startfält för Miniknäppen, reservlista på gång.
Aslfaltspremiär för rallyåkarna med Bilmånsson Rallysprint i Hörby.Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Månadens mest lästa:
» Finsk Yaris till Rally Nyköping, 33 anmälda ekipage hittills.
» Hansen tog hem ett soligt Rally Anderslöv.
» Följ Rally Anderslöv, lördagens gruspremiär i söder.
» 17 sträckor, 19 mil - start hos Bauhaus med publiksträcka - tidsplan med sträckor, så körs Royal Rally of Scandinavia.
» Del 1, många kända rallyansikten på välbesökt Konst & Rally under långfredagen.
» TV från alla sträckor i ERC premiären, TV-tablån för Rally Hungary.
» Lancia intresserade av Rally2, men måste peta bort Citroen Racing.


Mest lästa nyheter:
»
Upplev Rally & Konst i Järnboås - tavlor, keramik, bilar och rallyåkare!
»
Åk Rally Swedens sträckor direkt i datorn, spännande teknik ger dig möjligheten.
»
SM Sprinten inställd, hela SM veckan ställs in p.g.a. Corona smittan.
»
Följ avslutningen på Rally Turkey Marmaris, så körs söndagen.
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Följ Elektrikerna Marknadsnatta - här säljs Karta och Program.
»
Bouffier tar plats hos Hyundai - bildar team med Hänninen.
»
De nya rallybilarna - R5 reglementet hett bland tillverkarna.
»
Rallyåkaren Ingvar Carlsson har gått bort.
»
TV-tider för veckans Monte Carlo Rally.
»
Efterlysning på stulen rallybil, Volvo 240.
»
Emiltrofén ställs in - tufft för Bilsport RallyCup och Rallyklassikerna.
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Häftiga Abarth Rally Cup går mot 2020, stora och enkla prispengar att samla.
»
Rally EM kalendern presenterad för 2020.
»
Rally på TV ikväll, Topdriver.
»
Ove ´Påven´ Andersson omkom i bilolycka.
»
WRC sändningar gratis på nätet, men svårare att se på TV?
»
SVT direktsänder 6 av 10 specialsträckor i Arctic Rally Finland!
»
Tider, Resultat och Info om Monte Carlo Rallyt.


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.