SA Tech AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   
MaxSport   

   
Trendab AB   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Mastertrailer.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Volvo Euro Cup.
© Volvo Euro Cup.
Gustav och Per nöjda vinnare när Volvo Euro Cup startade, de vann VEC1 klassen för A/B-förare.

© Volvo Euro Cup.
© Volvo Euro Cup.
Øystein och Lill-Katrin Hansen segrade i VEC2, C-förarnas klass.

© Volvo Euro Cup.
© Volvo Euro Cup.
Håkan och Jesper Holm var namnen för Volvo Euro Cup Classic 1, klassen för de äldre bilarna.

© Volvo Euro Cup.
© Volvo Euro Cup.
Janne Blom och Maximus Joge tog hem segern i nya VEC klassen för Appendix K i nybyggd bil.
36 ekipage till start, nöjda vinnare när Volvo Euro Cup rivstartade i Hassela.
PRESSRELEASE

Under söndagen inleddes Volvo Euro Cup, 2024 lyfter serien där 36 ekipage kom till start av vintertävlingen. Hasselasvängen hos SMK Hälsinge var premiär för cupens fyra klasser.

Gustav Johansson tog hem segern i VEC1 i Hassela.
Det kom hela 14 bilar till start i VEC1 då första deltävlingen kördes norr om Hudiksvall i Hassela igår. Snabbast under dagen i VEC 1 var alltid snabba värmlänningen Gustav Johansson med Per Wiksten i högerstolen. Gustav slog till direkt med en magisk tid på SS1 och sedan var det tufft för de andra att haka på. Magnus Mellquist slutade på en andra plats med sin vana trogen. En bubblare i det svåra föret var David Pettersson / Isa Kolmbäck som körde in på en hedrande 3:e plats trots ovana vid vinter före.

Norsk favoritseger i VEC2.
Norska paret Öystein Hansen & Lill-Katrin Hansen klarade favorit trycket uppe i Hassela. Det norska ekipaget vann samtliga sträckor under dagen och var till slut över minuten före 2:an. Som mycket god tvåa i klassen kom unge Ville Larsson med pappa Ralf Larsson i höger stolen. Ekipaget från Kullings MS var väldigt nöjda med dagen. Ett för mig okänt ekipage i en Volvo 850 var Peter Mullaart med Mikael Mullaart i högerstolen tog hem tredje platsen före rutinerade Ingvar Ivarsson / Pierre Ellison som körde in på en 4:e plats följt av lokala förmågan Markus Krans som körde sin blott 2:a eller tredje tävling. Katrineholmarna Krister Olsson och Cecilia Johansson fick aldrig dagen att stämma såsom de själva önskade. Än värre gick det för Catalina Floberg som ställde sig över vägen 200 m före mål på första SS där man körde sönder expansionskärlet och det var ridå tidigt.

Stort manfall i VECC1 men Håkan Holm levererade.
I klassen för Appendix K bilar upp till 2 liter var det lite färre startande med 4 bilar till start. Två Volvo PV med Kim Sevius i den ena och Ola Eklund i den andra. Tyvärr så fick båda två bryta tidigt i tävlingen då Kim fick problem med en lossnad frostplugg och Ola stod av på SS1 och fick nästan en tid på en hel timme. Stefan Norberg i sin Volvo 142 fick endast tid på SS1 även han. Så till slut var det helt enkelt endast Håkan Holm från Vallentuna i sin Amazon som levererade tider på alla SS. Därmed stod full pott 65 poäng till Håkan inför fortsättningen i cupen.

Inget satte stopp för rutinerade Janne Blom i ny bil.
I den andra Appendix K klassen VECC2 som är för bilar över 2 liter så var det ett litet getingbo med en massa namn som var sugna att stå överst på pallen när dagen var slut. Vissa ville detta lite mer än andra och vissa lite för mycket. Av 16 startande i klassen så bröt hälften d.v.s. 8 bilar.
På de smala vintervägarna ställde det till problem då Jan Hagberg rullade t.ex. så fanns det ju inte plats att komma runt utan följande bilar fick hjälpa till. Likaså på annan sträcka där sista bilen av standardklassen hade havererat så blev det köbildning bakefter. Hur som helst så vart det Janne Blom som drog det snabbaste strået med sin rutin. Han stod till slut som segrare i klassen före Håkan Süld som var distanserad med 45 sekunder trots riktigt fin körning. Jonas Wallén från Vallentuna trängde sig in på en fin tredje plats före hårt satsande Håkan Lindh . Martin Lindén från Team Skogsåkarna körde sin första tävling i den införskaffade 240:an. Han trivdes så pass bra att han tog hem 5:e platsen före 6:an Lasse Eriksson från Östhammar som slog till med absolut snabbaste tid på sista sträckan och vann därmed powerstagen.

I skaran av brutna ekipage så var långväga Håkan Bercic med sonen Felix Bercic i högerstolen otursdrabbade. På första sträckan fick de stanna och hjälpa Jan Hagberg som rullat mellan vallarna att komma bort. Därefter på SS2 precis när de skulle svänga ned till TK så brast kopplingsarmen till växellådan så var den dagen slut och man fick köra de 101 milen hem igen. Både Peter Johansson och Erik Eriksson hade otur på vars ett håll och fick bryta även de.

Nästa deltävling för Volvo Euro Cup är finska Ikaalinen Ralli den 18:e maj och dit väntas minst lika många ekipage på start!


» Pressrelease från Volvo Euro Cup.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease


Publicerad: 2024-02-27 19:28


Mikko i Toyota toppar Rally Hungary, Carlberg tvåa i Junior EM debuten.
© FIA ERC.Första dagen av Rally Hungary avverkad, sex sträckor och för Toyota Gazoo Racing har dagen varit en succé. Även om inte finska företaget har en officiellt satsning så har de två privata kunder i topp, finske Mikko Heikkilä toppar rallyt.

Finländaren med nära timmans körtid i Toyota GR Yaris Rally...

Publicerad: 2024-04-13 20:23


Aprilsprinten inledde Eskilstuna Sprintcup.
© emotorsport.seEskilstuna MK startade rallyåret med Aprilsprinten, den drog igång klubbens egna Eskilstuna Sprintcup. Ulf Pettersson körde hem segern totalt i Ford Fiesta R5:an där Kim Nyden var 1,4 sekunder bakom efter de tre åken, tredjeplatsen för Pontus Florin.

Arrangörsklubbens Robert Eriksson i Renault Cl...

Publicerad: 2024-04-13 18:56


Kristensson körde hem Simrishamnsmixen.
© emotorsport.seMed endast Södras DM på inbjudan var det en något kompaktare version av Simrishamnsmixen när rallyt gjorde comeback, två sträckor dubbelt och drygt 3 mil special. Sträckorna Gyllebo och Spjutstorp gick dubbelt under lördagen.

Tom Kristensson tog kommandot från start och vann rallyts fyra sträckor...

Publicerad: 2024-04-13 18:20


RS åkarna i söder inleder med BilMånsson Rallysprint.
© Henrik Åkeson, Henrikrallyfoto.Söndagen inleder Södras RS-åkare med BilMånsson Rallysprint hos SMK Hörby, varvlopp med tre varv per omgång vilket ger knappt 2 mil special.

Nio av de 12 inbjudna klasserna bemannade av de 55 åkarna i listan, ut för 4wd klasser ses Dansken Kenneth Madsen utmana Stefan Kristensson, Magnus Hägg och...

Publicerad: 2024-04-12 20:53


Följ lördagens rally, bl.a. Aprilsprint, Simrishamnsmix och EM i Ungern.
© emotorsport.seLördagarna och helgerna blir allt mer fullmatade med rallyn, för var vecka startar säsongen upp i Sverige. Aprilsprinten hos Eskilstuna Mk är störst med närmare 140 startande under lördagen. Aprilsprinten inleder Eskilstuna Sprintcup på klubbens motorområde, på plats är också Historiska Sprint & Bac...

Publicerad: 2024-04-12 20:49


Cais snabbast på ss1 i Rally Hungary, Carlberg delad J-EM trea.
© Skoda Motorsport.I Junior ERC klassen var det Estländaren Jaspar Vaher i Ford Fiesta Rally4 som var snabbast genom ss1, en kort publiksträcka. Segern togs 1,2 sekund före Max McRae.

Som delade treor ses Opel Motorsports båda juniorer, Calle Carlberg och Timo Schulz som båda var 1,8 sekund bakom snabbaste ekipage....

Publicerad: 2024-04-12 20:40


Calle sjua, Mille elva på shakedown i Junior ERC.
© FIA ERC.Om Skoda dominerade kvalet i Rally2 klassen är det Peugeot i Rally4 och Junior ERC klassen. Dubbelt Italien genom Davide Pesavento och sedan Mattia Zanin som tvåa där 1,5 sekund skiljde dem båda. In som trea hemmahoppet Patrik Herczig när tiderna för shakedown äntligen presenterades.

Som sjua ses...

Publicerad: 2024-04-12 18:18


Skoda dominerade kvalet i Rally Hungary, sjukdom stoppade Östberg och Barth.
© Skoda Motorsport.Tre Skoda Fabia RS Rally2 i toppen av kvalet till Rally Hungary, årets ERC premiär. Polacken Mikolaj Marczyk toppade kvalet knappt halvsekunden före Simone Tempestini och som trea fransmannen Mathieu Franceschi. Bäst utanför Skoda var fyran Mikko Heikkilä som var 1,3 sekunder bakom snabbaste bil gen...

Publicerad: 2024-04-12 17:42


Så körs Rally Legends under Royal Rally of Scandinavia, sträckor och tidsplan!
© emotorsport.se Bauhaus Royal Rally of Scandinavia Legends var en uppskattad pausunderhållning 2023, om än att ett fåtal bilar endast åkte en sträcka per dag mellan EM förarna, då såg vi stora delar av familjen Solberg och Alister McRae bland åkarna och flera av bilarna var långt ifrån besiktade och användbara för...

Publicerad: 2024-04-11 21:50


WebTV direkt från kvalet 14:15 inför Rally Hungary här!
© emotorsport.seVid klockan 11:00 inleds fria träningen för Rally2 ekipagen på 4,6km långa sträckan Gyártelep. Där får de tävlande en chans att känna på underlaget innan de vid 14:16 kör sitt kvalåk och detta direktsänds i vår WebTV & Video avdelning. Vid 15:10 öppnas sträckan för övriga ekipage att köra in sig inf...

Publicerad: 2024-04-11 21:01


Tidigare nyheter:
Så körs Rally Legends under Royal Rally of Scandinavia, sträckor och tidsplan!
WebTV direkt från kvalet 14:15 inför Rally Hungary här!
17 sträckor, 19 mil - start hos Bauhaus med publiksträcka - tidsplan med sträckor, så körs Royal Rally of Scandinavia.
Närmare 140 åkare för lördagens Aprilsprint i Eskilstuna.
WebTV live från kvalet inför Rally Hungary fredag eftermiddag här.
Ny publikparkering, 140 ekipage, tidigare start - info inför Aprilsprinten.
Anmälan till Bauhaus Royal Rally of Scandinavia och Legends öppnar.
Mille Johansson inleder jakten på EM-guldet i Ungern.
70-talet bilar ut för Simrishamnsmixen.
Säsongsstart för EM-serien, regeländringar och nyheter inför säsongen.
Meeke kör Nya Zeeländska Otago of Rally, startar i Ford Escort MK2.
Andervang i helgens tyska ADAC Roland Rallye Nordhausen.
ERC premiär i Ungern, tre Svenska ekipage i Rally Hungary - Startfält & Tidsplan.
Vimmerby MS tar tempen på två favoriter inför Svenska Sprintcupens premiär i Gnagaredalen.
Andra deltävlingen i Brittiska rallymästerskapet till helgen.
Mikkelsen kör helgens Italienska RA Rally Regione Piemonte.
Tjecken Mares gör ERC satsning i Toyota GR Yaris Rally2.
Hansen nöjd med Rally Anderslöv, siktar nu mot Tjeckien.
Fullt startfält för Miniknäppen, reservlista på gång.
Aslfaltspremiär för rallyåkarna med Bilmånsson Rallysprint i Hörby.Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Månadens mest lästa:
» Finsk Yaris till Rally Nyköping, 33 anmälda ekipage hittills.
» Hansen tog hem ett soligt Rally Anderslöv.
» Följ Rally Anderslöv, lördagens gruspremiär i söder.
» 17 sträckor, 19 mil - start hos Bauhaus med publiksträcka - tidsplan med sträckor, så körs Royal Rally of Scandinavia.
» Del 1, många kända rallyansikten på välbesökt Konst & Rally under långfredagen.
» TV från alla sträckor i ERC premiären, TV-tablån för Rally Hungary.
» Lancia intresserade av Rally2, men måste peta bort Citroen Racing.


Mest lästa nyheter:
»
Upplev Rally & Konst i Järnboås - tavlor, keramik, bilar och rallyåkare!
»
Åk Rally Swedens sträckor direkt i datorn, spännande teknik ger dig möjligheten.
»
SM Sprinten inställd, hela SM veckan ställs in p.g.a. Corona smittan.
»
Följ avslutningen på Rally Turkey Marmaris, så körs söndagen.
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Följ Elektrikerna Marknadsnatta - här säljs Karta och Program.
»
Bouffier tar plats hos Hyundai - bildar team med Hänninen.
»
De nya rallybilarna - R5 reglementet hett bland tillverkarna.
»
Rallyåkaren Ingvar Carlsson har gått bort.
»
TV-tider för veckans Monte Carlo Rally.
»
Efterlysning på stulen rallybil, Volvo 240.
»
Emiltrofén ställs in - tufft för Bilsport RallyCup och Rallyklassikerna.
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Häftiga Abarth Rally Cup går mot 2020, stora och enkla prispengar att samla.
»
Rally EM kalendern presenterad för 2020.
»
Rally på TV ikväll, Topdriver.
»
Ove ´Påven´ Andersson omkom i bilolycka.
»
WRC sändningar gratis på nätet, men svårare att se på TV?
»
SVT direktsänder 6 av 10 specialsträckor i Arctic Rally Finland!
»
Tider, Resultat och Info om Monte Carlo Rallyt.


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.