SA Tech AB   

   
Trendab AB   

   
MaxSport   

   
Mastertrailer.   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mats Bilar   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Volvo Euro Cup.
© Volvo Euro Cup.
Gustav och Per nöjda vinnare när Volvo Euro Cup startade, de vann VEC1 klassen för A/B-förare.

© Volvo Euro Cup.
© Volvo Euro Cup.
Øystein och Lill-Katrin Hansen segrade i VEC2, C-förarnas klass.

© Volvo Euro Cup.
© Volvo Euro Cup.
Håkan och Jesper Holm var namnen för Volvo Euro Cup Classic 1, klassen för de äldre bilarna.

© Volvo Euro Cup.
© Volvo Euro Cup.
Janne Blom och Maximus Joge tog hem segern i nya VEC klassen för Appendix K i nybyggd bil.
36 ekipage till start, nöjda vinnare när Volvo Euro Cup rivstartade i Hassela.
PRESSRELEASE

Under söndagen inleddes Volvo Euro Cup, 2024 lyfter serien där 36 ekipage kom till start av vintertävlingen. Hasselasvängen hos SMK Hälsinge var premiär för cupens fyra klasser.

Gustav Johansson tog hem segern i VEC1 i Hassela.
Det kom hela 14 bilar till start i VEC1 då första deltävlingen kördes norr om Hudiksvall i Hassela igår. Snabbast under dagen i VEC 1 var alltid snabba värmlänningen Gustav Johansson med Per Wiksten i högerstolen. Gustav slog till direkt med en magisk tid på SS1 och sedan var det tufft för de andra att haka på. Magnus Mellquist slutade på en andra plats med sin vana trogen. En bubblare i det svåra föret var David Pettersson / Isa Kolmbäck som körde in på en hedrande 3:e plats trots ovana vid vinter före.

Norsk favoritseger i VEC2.
Norska paret Öystein Hansen & Lill-Katrin Hansen klarade favorit trycket uppe i Hassela. Det norska ekipaget vann samtliga sträckor under dagen och var till slut över minuten före 2:an. Som mycket god tvåa i klassen kom unge Ville Larsson med pappa Ralf Larsson i höger stolen. Ekipaget från Kullings MS var väldigt nöjda med dagen. Ett för mig okänt ekipage i en Volvo 850 var Peter Mullaart med Mikael Mullaart i högerstolen tog hem tredje platsen före rutinerade Ingvar Ivarsson / Pierre Ellison som körde in på en 4:e plats följt av lokala förmågan Markus Krans som körde sin blott 2:a eller tredje tävling. Katrineholmarna Krister Olsson och Cecilia Johansson fick aldrig dagen att stämma såsom de själva önskade. Än värre gick det för Catalina Floberg som ställde sig över vägen 200 m före mål på första SS där man körde sönder expansionskärlet och det var ridå tidigt.

Stort manfall i VECC1 men Håkan Holm levererade.
I klassen för Appendix K bilar upp till 2 liter var det lite färre startande med 4 bilar till start. Två Volvo PV med Kim Sevius i den ena och Ola Eklund i den andra. Tyvärr så fick båda två bryta tidigt i tävlingen då Kim fick problem med en lossnad frostplugg och Ola stod av på SS1 och fick nästan en tid på en hel timme. Stefan Norberg i sin Volvo 142 fick endast tid på SS1 även han. Så till slut var det helt enkelt endast Håkan Holm från Vallentuna i sin Amazon som levererade tider på alla SS. Därmed stod full pott 65 poäng till Håkan inför fortsättningen i cupen.

Inget satte stopp för rutinerade Janne Blom i ny bil.
I den andra Appendix K klassen VECC2 som är för bilar över 2 liter så var det ett litet getingbo med en massa namn som var sugna att stå överst på pallen när dagen var slut. Vissa ville detta lite mer än andra och vissa lite för mycket. Av 16 startande i klassen så bröt hälften d.v.s. 8 bilar.
På de smala vintervägarna ställde det till problem då Jan Hagberg rullade t.ex. så fanns det ju inte plats att komma runt utan följande bilar fick hjälpa till. Likaså på annan sträcka där sista bilen av standardklassen hade havererat så blev det köbildning bakefter. Hur som helst så vart det Janne Blom som drog det snabbaste strået med sin rutin. Han stod till slut som segrare i klassen före Håkan Süld som var distanserad med 45 sekunder trots riktigt fin körning. Jonas Wallén från Vallentuna trängde sig in på en fin tredje plats före hårt satsande Håkan Lindh . Martin Lindén från Team Skogsåkarna körde sin första tävling i den införskaffade 240:an. Han trivdes så pass bra att han tog hem 5:e platsen före 6:an Lasse Eriksson från Östhammar som slog till med absolut snabbaste tid på sista sträckan och vann därmed powerstagen.

I skaran av brutna ekipage så var långväga Håkan Bercic med sonen Felix Bercic i högerstolen otursdrabbade. På första sträckan fick de stanna och hjälpa Jan Hagberg som rullat mellan vallarna att komma bort. Därefter på SS2 precis när de skulle svänga ned till TK så brast kopplingsarmen till växellådan så var den dagen slut och man fick köra de 101 milen hem igen. Både Peter Johansson och Erik Eriksson hade otur på vars ett håll och fick bryta även de.

Nästa deltävling för Volvo Euro Cup är finska Ikaalinen Ralli den 18:e maj och dit väntas minst lika många ekipage på start!


» Pressrelease från Volvo Euro Cup.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease


Publicerad: 2024-02-27 19:28


Söndagsrally på asfalt, Skänningeknixen på gång.
© emotorsport.seSöndagsrally när Skänningeknixen hos Västra Östergötlands MK avgörs ingående i Östergötlands RS-DM. Det är varvlopp på 4,4km som körs tre gånger vilket ger drygt 13km special. Svalt intresse för det tidigare populära RS serien, nu kom man precis upp på minimala 40 startande - om de två föråkarna räk...

Publicerad: 2024-04-19 19:58


Följ Svenskarna i Aspgren Bygg sprinten, Sprintserie, Rally Yding, Kroatien och 2x Tjeckien.
© emotorsport.seAspgren Bygg sprinten hos Sigtuna RC går som deltävling i Upplands DM serie med tre sträckor över 17km, resultaten förväntas gå live under dagen.

Hos Vimmerby MS kör Svenska Sprintserien sin första deltävling för året på lördagen. Det är en sträcka som inleds på klubbens bana och fö...

Publicerad: 2024-04-19 19:54


Neuville och Evans delar ledning i Kroatien efter fredagen, dubbelt Citroen i WRC2.
© Hyundai Motorsport.Thierry Neuville gick direkt till ledning när Croatia Rally startade under fredagens förmidag, tog på ss1 ledningen med 6,6 sekunder till Elfyn Evans, in som trea Sebastien Ogier trots en smygande punktering och 14,5 tappade sekunder. In till service, eller snarare däckbytet, i halvtid på etappen ko...

Publicerad: 2024-04-19 19:43


90 åkare inleder Svenska Sprintserien i Vimmerby i helgen.
© emotorsport.se Svenska Sprintserien inleder sin säsong hos Vimmerby MS i Gnagaredalen, där körs två deltävlingar, en per dag under helgen. Rally och rallycrossbilar kör sträckan som går både inne och utanför klubbens anläggning. Anmälningslistan var överfull tidigt men har nu krympt, 90 bilar totalt för lördagen ...

Publicerad: 2024-04-18 20:00


100 bilar i Aspgren Bygg sprinten, tävlande för Upplands DM.
© emotorsport.seSigtuna RC kör Aspgren Bygg sprinten som deltävling i Upplands DM, 17km special fördelat på tre sträckor väntar för de närmare 100 ekipagen över sex klasser!
Som mellanåkare och lite träning inför kommande SM ses Kalle Gustafsson som går på grus med Fiestan för säsongen. 15 åkare i 4wd klassen där ...

Publicerad: 2024-04-18 19:56


Följ fredagens tävlande i Croatia Rally och Historic Vltava Rallye.
© Toyota Gazoo Racing.Fyra sträckor dubbelt, upplägget för Croatia Rallys första etapp. Arrangören har ingen inledande publiksträcka, här går man direkt på fredagens sträckor. Första sträckan är också rallyts längsta, 23,63km väntar omgående.

08:28 rullar Thierry Neuville ut på första sträckan, vid 12-tiden rullar han...

Publicerad: 2024-04-18 19:44


Två sträckor dubbelt för Dackefejden i Kosta.
Tävlingsledare Linda Telehagen tillsammans med övriga organisationen önskar alla välkomna till årets Dackefejd.
- Vi fortsätter med vårt samarbete med Destination Kosta, vilket varit väldigt lyckat och uppskattat av både tävlande, publik och organisation. Denna gången utökar vi till 2 sträckor som...

Publicerad: 2024-04-18 09:28


Ogier snabbast på shakedown inför Croatia Rally.
© Toyota Gazoo Racing. Shakedown ännu inte helt avslutad inför Croatia Rally, snabbast med tre åk, även om flertalet i Rally1 klassen fick sina tredje rundor strukna då de stoppades.

Rallypensionären Sebastien Ogier slog till med snabbaste tid i sitt andra åk, 0,7 sekunder bakom Elfyn Evans. Thierry Neuville går in m...

Publicerad: 2024-04-17 21:54


Hallberg kör Polo R5 i SM Veckans rallysprint.
© emotorsport.se Till sommaren får ni se Patrik Hallberg i en R5 igen, denna gången blir det under SM-Veckan i Västerås där han fått chansen att köra Christer Hedlunds VW Polo GTI R5.

- Detta ska bli riktigt skoj! Jag har längtat sedan vi gick i mål på Gotland att få chansen igen och är otroligt tacksam för möj...

Publicerad: 2024-04-17 21:42


Följ shakedown inför Croatia Rally, WebTV & Resultat.
© Hyundai Motorsport.Lagom till frukost, klockan 9:00 startar sändningen från shakedown inför Croatia Rally i vår WebTV & Video avdelning. Det är sträckan Okic på 3,65km som körs, första bil ut är Thierry Neuville med start klockan 9:01.

Första vändan går i VM tabellens ordning, sedan är det fritt att köra och för Ra...

Publicerad: 2024-04-17 20:16


Tidigare nyheter:
Rallyintresset håller i sig, starka startfält under våren.
Resultat & WebTV direkt från shakedown Croatia Rally torsdag 9:00.
Anmälningslista, Solberg & Andersson är Svenskarna bland 69 ekipage till Rally de Portugal.
Helin redo för Rally Yding i ny Opel Corsa, siktar på guld i Danska Mästerskapet.
Tre Svenska ekipage under stor tjeckisk rallyhelg i Klatovy.
Vimmerby MS redo för två dagars rally, Svenska Sprintserien inleder i helgen.
Minikongen på klassiska kurviga, backiga och utmanande grusvägar.
Irland ställer in sina WRC ansökningar för 2025.
Inför Croatia Rally med 20 sträckor, 28 mil, 68 startande.
Totalseger för Kristensson i Simrishamnsmixen, jobbar för SM start i Nyköping.
Mille Johansson kämpade sig till pallplats i EM-premiären i Ungern.
Fullmatad TV tablå för helgens WRC Croatia Rally.
Hawkeswood i Toyota GR Yaris vann Rally of Otago - Meeke i Escort MK2 sjua totalt.
Pryce snabbast genom Brittiska rallymästerskapets Severn Valley Stages.
Tempestini vinner Rally Hungary, Mille Junior EM trea och Carlberg bröt.
Dansk totalseger i Bilmånsson Rallysprint.
Sex raka sträcksegrar för Andervang i Roland-Rallye Nordhausen.
BilMånsson Rallysprint och Rally Hungary, följ söndagens rallyn.
Mikko i Toyota toppar Rally Hungary, Carlberg tvåa i Junior EM debuten.
Aprilsprinten inledde Eskilstuna Sprintcup.Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se


Månadens mest lästa:
» Finsk Yaris till Rally Nyköping, 33 anmälda ekipage hittills.
» Fullmatad TV tablå för helgens WRC Croatia Rally.
» 17 sträckor, 19 mil - start hos Bauhaus med publiksträcka - tidsplan med sträckor, så körs Royal Rally of Scandinavia.
» Hansen tog hem ett soligt Rally Anderslöv.
» Följ Rally Anderslöv, lördagens gruspremiär i söder.
» Del 1, många kända rallyansikten på välbesökt Konst & Rally under långfredagen.
» Anmälningslista, Solberg & Andersson är Svenskarna bland 69 ekipage till Rally de Portugal.


Mest lästa nyheter:
»
Upplev Rally & Konst i Järnboås - tavlor, keramik, bilar och rallyåkare!
»
Åk Rally Swedens sträckor direkt i datorn, spännande teknik ger dig möjligheten.
»
SM Sprinten inställd, hela SM veckan ställs in p.g.a. Corona smittan.
»
Följ avslutningen på Rally Turkey Marmaris, så körs söndagen.
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Följ Elektrikerna Marknadsnatta - här säljs Karta och Program.
»
Bouffier tar plats hos Hyundai - bildar team med Hänninen.
»
De nya rallybilarna - R5 reglementet hett bland tillverkarna.
»
Rallyåkaren Ingvar Carlsson har gått bort.
»
TV-tider för veckans Monte Carlo Rally.
»
Efterlysning på stulen rallybil, Volvo 240.
»
Emiltrofén ställs in - tufft för Bilsport RallyCup och Rallyklassikerna.
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Häftiga Abarth Rally Cup går mot 2020, stora och enkla prispengar att samla.
»
Rally EM kalendern presenterad för 2020.
»
Rally på TV ikväll, Topdriver.
»
Ove ´Påven´ Andersson omkom i bilolycka.
»
WRC sändningar gratis på nätet, men svårare att se på TV?
»
SVT direktsänder 6 av 10 specialsträckor i Arctic Rally Finland!
»
Tider, Resultat och Info om Monte Carlo Rallyt.


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.